Τετάρτη 20.10.2021 | Εορτάζουν: Αρτέμιος, Αρτέμης, Άρτεμις, Αρτέμη, Αρτέμιδα, Αρτεμία, Αρτεμισία, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διάνα, Ντιάνα, Ενόη, Ματρώνα, Ματρόνα, Κερασιά, Κερασία

Τα Τρίκαλα που μας ξαφνιάζουν

ΤΟΠΙΚΑ11.09.2018 | 2:10 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Κάτι έχει αυτή εδώ η πόλη αλλιώς δεν εξηγείται… Δεν εξηγείται πως μια πόλη της ελληνικής επαρχίας που δεν έχει λιμάνι, δεν βρίσκεται σε κάποιο διακομιστικό σταυροδρόμι που διευκολύνει την όσμωση των πολιτισμών, κατάφερε να αναγεννήσει το λαϊκό τραγούδι μέσα από τους μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς, όπως τον Τσιτσάνη, τον Καλδάρα, τον Βίρβο;  Μπορεί να έχουν γίνει συνέδρια, να έχουν γραφτεί βιβλία ωστόσο, ίσως είναι κάτι το… μεταφυσικό που συνέβαλε να γίνουν τα Τρίκαλα η πόλη των μεγάλων δημιουργών.

Θα τολμήσουμε τη σύγκριση κι ας είναι πρόωρη. Πως εξηγείται ότι αυτή η απομονωμένη μικρή γωνιά της γης να  βγάζει μυαλά όπως ο νεαρός  Βαγγέλης Καραθάνος ο οποίος έβαλε τα… γυαλιά σε κολοσσούς της έρευνας και της καινοτομίας με τις εφευρέσεις τους.

Είναι ο ίδιος  που εντυπωσίασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άκουσε τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς νέων Ελλήνων start uppers στη διάρκεια της επίσκεψης του στο θεματικό περίπτερο «Ψηφιακή Ελλάδα», Digital Greece, στην 83η Διεθνή ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης;

Και το ευτύχημα είναι ότι δεν είναι μόνο ο Βαγγέλης. Είναι και τόσα άλλα Τρικαλινά μυαλά που πρωτοπορούν σε τομείς των νέων τεχνολογιών και όχι μόνο.  Νέα κυρίως παιδιά τα οποία δεν πτοούνται από την κρίση και τις αγκυλώσεις του ελληνικού συστήματος.  Είναι η νέα γενιά που αποδεικνύει  στην πράξη ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη γνώση. Δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα.   Δεν υπάρχουν όρια στην εξέλιξη. Ακόμη και από  ‘δω, τα Τρίκαλα, μπορούν να προκύψουν ιδέες και καινοτόμες προτάσεις οι οποίες βρίσκονται στην πρωτοπορία των παγκόσμιων τεχνολογικών εξελίξεων. Είναι τα Τρίκαλα που μας ξαφνιάζουν ή καλύτερα οι Τρικαλινοί (κυρίως οι νέοι) που μας κάνουν να αισθανόμαστε λίγο… τρανότεροι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop