Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Ταϊλάνδη: Βγήκε και έβδομο παιδί από τη σπηλιά

ΔΙΕΘΝΗ09.07.2018 | 4:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τρία παιδιά έχουν μέχρι στιγμής απεγκλωβιστεί από τη σπηλιά, αυξάνοντας τον αριθμό των διασωθέντων σε επτά.

Δύο άτομα, που φαίνεται πως είναι το έκτο και το έβδομο από τα παγιδευμένα παιδιά, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορεία από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα στις 11πμ τοπική ώρα. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο Reuters ότι είδαν διασώστες να μεταφέρουν άνθρωπο σε φορείο.

Ένα ασθενοφόρο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα από την περιοχή, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του πέμπτου και του έκτου παιδιού φαίνεται πως διήρκεσε έξι ώρες.

Ο επικεφαλής της αποστολής Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν εξέφρασε ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες «θα υπάρξουν καλά νέα» και πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά».

Στο δεύτερο σκέλος της επιχείρησης, συμμετέχει η ίδια διεθνής ομάδα δυτών με αυτούς που έκαναν τους απεγκλωβισμούς και την Κυριακή, με κάποιες προσθήκες.  Όπως επανέλαβε το CNN, ο αριθμός των δυτών έφτασε σήμερα τους 90 (40 εκ Ταϊλάνδης και 50 από άλλες χώρες). Όλοι έχουν μεγάλη εμπειρία από καταδύσεις σε σπηλιές

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης