Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τελευταίες πινελιές για τον κατώτατο μισθό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.03.2024 | 10:51 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Όλα είναι έτοιμα για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Κατώτατο Μισθό και το Κατώτατο Ημερομίσθιο του 2024, με την αποστολή του Σχεδίου Πορίσματος της Διαβούλευσης του ΚΕΠΕ, καθώς και όλων των λοιπών σχετικών της Διαβούλευσης, την Παρασκευή, προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και ήταν το τελευταίο βήμα στη διαδικασία πριν κάνει την εισήγησή της στο υπουργικό συμβούλιο για να προσδιοριστεί ο νέος κατώτατος μισθός.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του ΚΕΠΕ που έχει στο γραφείο της η Υπουργός «βλέπει» τον νέο κατώτατο μισθό μέχρι και τα 819-820 ευρώ.
Το τελικό ύψος όμως του κατώτατου θα κριθεί από την εισήγηση της υπουργού και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο μπορεί να «στείλει» τον κατώτατο μισθό ακόμη και στα 830 ευρώ.
Με τον κατώτατο στα 830 ευρώ, η κυβέρνηση θα είναι ακόμη πιο κοντά στη κυβερνητική δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ στο τέλος της δεύτερης τετραετίας.
Πάντως όπως επισημαίνει στον ΟΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Νίκος Μηλαπίδης, είναι η τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού τα τελευταία 4 χρόνια:
«Ο νέος κατώτατος θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ. Πρέπει όμως να σκεφτούμε πως χρειάζεται ένα σημείο ισορροπίας μεταξύ της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αλλά και των απολαβών των εργαζομένων ώστε να ξεπεράσουν την ακρίβεια αλλά και να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τις οικογένειες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η ΓΣΕΕ έχει προτείνει ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 908 ευρώ από 780 σήμερα.
Η ΓΣΕΒΕΕ πάλι θεωρεί ότι ο πληθωρισμός θα πρέπει να είναι και το 2024 ο προσδιοριστικός παράγοντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, δηλαδή η αύξηση δεν θα πρέπει να υπολείπεται του πληθωρισμού του 2023 άρα κάνει λόγο για μια αύξηση της τάξεως του 3,5% .
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) τάσσεται υπέρ μίας λελογισμένης αύξησης. Η θέση της ΕΣΕΕ είναι ότι η αύξηση θα πρέπει να αποφασιστεί με γνώμονα το ύψος του πληθωρισμού του 2023, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις πραγματικές δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης