Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Τέλος στα σενάρια από Μιχαλάκη

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ05.07.2018 | 2:03 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το γράφει εδώ και μήνες αυτή εδώ η στήλη για τις προθέσεις του Μιχαλάκη αλλά τα… περιβάλλοντα και οι… κύκλοι συνήθως θολώνουν τα πράγματα. Έτσι λοιπόν, βγήκε προχθές ο Χρήστος Μιχαλάκης στη «λέσχη 9,76» και είπε το πολιτικά ορθό.

Σιγά που δεν το ξέραμε…

Αν τώρα με την «Κλεισθένη» και τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, ο τοπικός  αντιπεριφερειάρχης ορίζεται από τον περιφερειάρχη και δεν εκλέγεται για όλη τη θητεία θα το σκεφτεί σοβαρά αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, διευκρινίζοντας ότι πριν λάβει τις όποιες αποφάσεις του θα κάνει και μια τελική κουβέντα με τον Αγοραστό.

Βάζει πλώρη…

Αν τελικώς ο αντιπεριφερειάρχης δεν εκλέγεται και δεν ορίζεται (που είναι και το πιθανότερο) τότε ο Μιχαλάκης βάζει πλώρη για τη Βουλή, αρκεί να προλάβει να παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης εγκαίρως για να μην έχει πρόβλημα εκλογιμότητας.

Θα του άρεσε αλλά…

Τα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων, Φαρκαδόνας ή όπου αλλού διαψεύστηκαν από τον ίδιο. Όχι γιατί δεν θα του καλό-άρεσε να είναι δήμαρχος στα Τρίκαλα, πρόθεση που είχε εκφράσει και την προηγούμενη φορά αλλά του την ακύρωσε το βέτο στο κόμμα του Αγοραστού με τις… πλάτες Βλαχογιάννη και Ταμήλου αλλά επειδή δεν είναι πολιτικά αφελής να πάει να «χτυπηθεί» με εν ενεργεία «γαλάζιο» δήμαρχο για να φάνε και οι δυο τα μούτρα τους.

Θα προλάβει;

Από τη μία η ραδιοφωνική συνέντευξη Μιχαλάκη και από την άλλη η σκληρή δήλωσή του για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις του. Βλέπει κεντρική πολιτική σκηνή, εκεί δηλαδή, που ουδείς από εκείνους που προαλείφονται για το ψηφοδέλτιο δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό για ευνόητους λόγους…

Το… χαρτί Μπαγιώτης

Μπορεί ο Μιχαλάκης να μην πάει για υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας, υπάρχει όμως, ένας στενός πολιτικός του φίλους που ακούγεται για τον συγκεκριμένο δήμο. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μιχάλη Μπαγιώτη τον οποίο, εκλογομάγειρες της περιοχής, τον θέλουν υποψήφιο για δήμαρχο, κόντρα ακόμη και στον Μεριβάκη! Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ήδη μέλη της δημοτικής ομάδας παίρνουν θέση τασσόμενοι με τον ένα ή τον άλλο μεγιστοποιώντας το ενδιαφέρον για τις προεκλογικές ζυμώσεις στο συγκεκριμένο δήμο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης