Σάββατο 15.08.2026 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Τέλος το τσιγάρο από τα δημόσια κτίρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.07.2019 | 2:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η μάχη για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών μέσω της μείωσης του καπνίσματος ήταν το αντικείμενο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος, την οποία ο πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα. Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτίρια. Δηλαδή τη Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης