Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Τέλος το τσιγάρο στις παιδικές χαρές

ΤΟΠΙΚΑ26.09.2019 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος και στις παιδικές χαρές και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπου κινούνται παιδιά προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή για την απαγόρευση του καπνίσματος  θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

Επισήμανε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Τρίκαλα και Καρδίτσα ήδη το εφαρμόζουν

Ήδη στις παιδικές χαρές των Τρικάλων το μέτρο εφαρμόζεται. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση οι γονείς το πράττουν με δική τους απόφαση και με βάση όμως τις ταμπέλες που έχει τοποθετήσει σε πολλές περιπτώσεις ο δήμος Τρικκαίων. Και στην Καρδίτσα όμως, προ μηνών επισκεπτόμενοι την παιδική χαρά στο πάρκο του Παυσίλυπου, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε φύλακας που από τη μία έλεγχε την ηλικία των παιδιών και νεαρών που χρησιμοποιούσαν την παιδική χαρά  από την άλλη υπενθύμιζε την απαγόρευση του καπνίσματος εντός του χώρου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης