Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Τέσσερις μόνιμες θέσεις στις υπηρεσίες αρχαιολογίας της περιοχής

ΤΟΠΙΚΑ13.06.2018 | 1:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με 186 μόνιμες θέσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι στο νομό Τρικάλων, ξεκινά η διαδικασία στελέχωσης και ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, και του νομού Τρικάλων. Πρόκειται για θέσεις που αν και ελάχιστες, είναι ένα πρώτο βήμα για να διασφαλιστεί η λειτουργία βασικών μνημειακών χώρων ώστε στο μέλλον να διευρυνθεί η στελέχωσή τους ακόμη περισσότερο.

ΣΕ αυτή τη φάση, στην προκήρυξη που ωστόσο βρίσκεται ακόμη στο τυπογραφείο, προβλέπονται τέσσερις θέσεις φυλάκων , οι οποίοι θα μοριοδοτηθούν σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον έχουν αντίστοιχη πιστοποίησης φύλαξης χώρων. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν ακόμη φύλακα στο χώρο των Μετεώρων, έναν φύλακα αρχαιολογικών χώρων στα Τρίκαλα, έναν φύλακα στο Κέντρο τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης της Θεόπετρας αλλά και ένα φύλακα στο σπήλαιο της Θεόπετρας, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν είναι ανοιχτό προς το κοινό.

Η πρόσληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθε υπηρεσία. Ωστόσο σε ότι αφορά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Θεόπετρας, είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του, μιας και η προηγούμενη σύμβαση οδεύει προς τη λήξη της, πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον δεν επαναπροσληφθεί κάποιο άτομο, το κέντρο θα κλείσει ακολουθώντας και το σπήλαιο. Σε ότι αφορά στο σπήλαιο από την άλλη, βρισκόμαστε ακόμη στη φάση των μελετών, με τη διαδικασία να είναι ιδιαίτερα γραφειοκρατική και να απαιτεί σημαντικά κεφάλαια με το πλαφόν ανά μελέτη να βρίσκεται στα 15.000 ευρώ. Ποσό ιδιαίτερα μικρό μπροστά στα έργα που απαιτούνται για να λειτουργήσει.

Το θετικό βέβαια σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι εισακούστηκαν σε ένα βαθμό οι εκκλήσεις πολιτικών παραγόντων από το υπουργείο Πολιτισμού, με την προϋπόθεση βέβαια, ότι η προκήρυξη για το μόνιμο προσωπικό θα ανακοινωθεί άμεσα το επόμενο διάστημα.

Οι προσλήψεις δε αναμένεται να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και σίγουρα αναμένονται τόσο από τους ενδιαφερόμενους όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που χρειάζονται ενίσχυση στο έργο τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης