Τετάρτη 06.12.2023 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Νετανιάχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.01.2020 | 4:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε λίγο μετά τις 14:00 ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να συναντηθεί με τον έλληνα ομολόγό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για μια σημαντικότατη σύνοδο με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό.

«Δημιουργήσαμε μια συμμαχία μεγάλης σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο για το ενεργειακό μέλλον του Ισραήλ, που γίνεται ενεργειακή δύναμη και για την περιφερειακή σταθερότητα» δήλωσε λίγο πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ για την Ελλάδα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν από την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 στο Ζάππειο.

Επίσης έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Υποδεχόμενος τον κύπριο πρόεδρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τον αγωγό EastMed «ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα μίας ουσιαστικής τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας και όχι μόνο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης