Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Θ. Αλέκος: Ληξιπρόθεσμες οφειλές, η προσωπική μου απόφαση

ΤΟΠΙΚΑ27.05.2021 | 6:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μόλις πριν λίγες ημέρες, απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ, επαλήθευσε το σενάριο περί μη αποπληρωμής ολόκληρου του ποσού εάν και εφόσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα της υπ’ αριθμ. 2/72150/ΔΠΓΚ/2021 απόφασης περί «Εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του υποτομέα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του δημάρχου ενημερώθηκα από το οικονομικό επιτελείο, σχετικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στο Δήμο. Άμεσα ήρθα σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών ψάχνοντας το σωστό τρόπο έτσι ώστε τα χρέη του Δήμου προς τρίτους να διευθετηθούν για να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα που θα έπλητταν ανεπανόρθωτα τα οικονομικά του Δήμου.

Ο μονόδρομος που είχα μπροστά μου δεν μου επέτρεπε καθυστερήσεις. Με προσωπική μου απόφαση κίνησα τις διαδικασίες για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την αποπληρωμή τους, γνωρίζοντας πολύ καλά τη δυσχερή θέση που θα βρισκόταν ο Δήμος μας εάν δεν είχα πράξει κατά αυτόν τον τρόπο.

Σε αυτή την προσπάθεια, συμπαραστάτες είχα το οικονομικό επιτελείο και τη δημοτική μου ομάδα. Στον αντίποδα, σύσσωμη η αντιπολίτευση με τη βοήθεια κάποιων μέσων ενημέρωσης, ακόμη και μέχρι εχθές, με κατηγόρησαν, με συκοφάντησαν και με ειρωνεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό που δε δικαιολογείται ακόμα και για αντιπολιτευτικούς λόγους η στάση τους αυτή.

Κανείς από τους προαναφερθέντες δε σκέφτηκε όλους εκείνους τους πολίτες, στους οποίους ο δήμος χρωστούσε χιλιάδες ευρώ και οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι εν μέσω μάλιστα και της υγειονομικής – οικονομικής κρίσης που περνά η χωρά μας. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πόση πολιτική φθορά θα προκαλέσουν σε εμένα τον ίδιο και στην ομάδα μου, χρεώνοντάς μου λανθασμένες αποφάσεις.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς και ευτυχώς για τον καλαμπακιώτικο λαό, τα πράγματα είχαν διαφορετική κατάληξη από αυτή που «ήλπιζαν» όλοι εκείνοι. Η προσωπική μου απόφαση για τα ληξιπρόθεσμα με την έγκαιρη τακτοποίησή τους αποδείχθηκε η «χρυσή λύση» με την πλέον πανηγυρική κατάληξη, καθώς έδωσε στο Δήμο μας την οικονομική ανάσα που χρειαζόταν και ταυτόχρονα 1,5 εκ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εκείνους που στήριξαν την απόφασή μου εξ αρχής, και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο που εργάστηκε και εργάζεται καθημερινά για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και κατ’ επέκταση όλων των πολιτών.

«Στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση» (Peter Drucker).

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης