Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Θ. Λιούτας: Συνταξιοδότηση με οφειλές έως 30.000 για ελ. επαγγελματίες και έως 10.000 ευρώ για αγρότες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ17.06.2024 | 2:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπεγράφη πριν λίγες εβδομάδες η σχετική υπουργική απόφαση, και πλέον οι συμπολίτες μας, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες με χρέη προς τον e- ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ, όσο  και αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, με χρέη έως 10.000 ευρώ, θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Για τη συγκεκριμένη πολιτική, ο Θανάσης Λιούτας κινήθηκε αποφασιστικά ήδη από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία. Ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε λάβει την πρωτοβουλία να ζητήσει την αύξηση του ορίου των ασφαλιστικών οφειλών ώστε να «βγουν στη σύνταξη» οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, και είχε πραγματοποιήσει επ’ αυτού συνεχείς και εκτενείς συναντήσεις εργασίας, με όλους τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πεπεισμένος, ο κ. Λιούτας, για την αναγκαιότητα και την ορθότητα της συγκεκριμένης πολιτικής παρέμβασης, είχε μιλήσει και κατ’ ιδίαν σχετικά με τον Πρωθυπουργό.

Με γνώση της εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας που το μέτρο αυτό θα είχε στην κοινωνία, οι παρεμβάσεις του υπήρξαν συντονισμένες και οι προσπάθειές του τελεσφόρησαν με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο.

«Είναι μια πολιτική εξέλιξη με καθοριστικό κοινωνικό αποτύπωμα», σημειώνει ο Θανάσης Λιούτας, τονίζοντας συγχρόνως ότι «απεγκλωβίζονται από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης