Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Θ. Λιούτας: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το νέο οδικό δίκτυο Αγριελιάς -Διάσελου – Βλαχογιαννίου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ01.06.2024 | 1:17 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε θετικό κλίμα συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και με την Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψή μας για τον νέο οδικό δίκτυο, Αγριελιάς –Διάσελου-Βλαχογιαννίου, που θα συνδέει τον Νομό Τρικάλων και τον Νομό Λάρισας.

Είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας, για τους συμπολίτες, για τα χωριά και για τους δήμους του Νομού μας, καθώς ο νέος δρόμος θα είναι ασφαλής και θα διευκολύνει την πρόσβαση και τις μεταφορές. Έργα πνοής που με τη βοήθεια και συνδρομή όλων μας άμεσα μπορούν να υλοποιηθούν, υπογράμμισε ο Θανάσης Λιούτας.

Πρόκειται για ένα έργο δρόμου 7,7 χιλιομέτρων, ο οποίος δρόμος θα διέρχεται σε μήκος 4,5 χλμ από την Π.Ε. Λάρισας και σε μήκος 3,2 χλμ από τη Π.Ε Τρικάλων, όπου στη συνέχεια θα ενώνεται με τον υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο επαρχιακό δρόμο Τρικάλων – Διάσελου.

Η υλοποίηση του οδικού άξονα, ο οποίος θα ενώνει τον Νομό Τρικάλων και τον Νομό Λάρισας, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των χωριών και των δήμων.

«Η ανάγκη της υλοποίησής του είναι μεγάλη ειδικότερα μάλιστα εάν αναλογιστεί κανείς ότι στη διάρκεια της θεομηνίας του Daniel, οι δυο νομοί (Τρικάλων – Λάρισας) επικοινωνούσαν από εκείνη τη γεωγραφική μεριά, από εκείνους δηλαδή τους δρόμους. Η εξασφάλιση συνεπώς ενός σύγχρονου δρόμου και σε αυτό το κομμάτι των νομών μας, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για πολλούς και κρίσιμους λόγους», υπογραμμίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου, ενώ αναλύθηκαν και τα πολυδιάστατα οφέλη, σε επίπεδο οδικής ασφάλειας, μεταφορών, ταχύτητας και επικοινωνίας, που θα επιτευχθούν με την υλοποίησή του. Ειδικότερα τα οφέλη που συνεπάγονται για την τοπική μας κτηνοτροφία και η διευκόλυνση που θα παρασχεθεί στους κτηνοτρόφους μας, πρόκειται για ζήτημα πολύ μεγάλης σημασίας. Προφανώς φυσικά και μεγάλη η διευκόλυνση που θα παρασχεθεί και στους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά για την εργασία τους.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, υπογράμμισε ότι άμεσα και συστηματικά θα επικοινωνήσει με όλα τα αρμόδια υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό να υπάρξει σχέδιο και δρομολόγηση σε σχέση με τη χρηματοδότηση, παραλλήλως βέβαια με τη χρηματοδότηση που μπορεί να έρθει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης