Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Θ. Σκυλακάκης και Κ. Παπακώστα συζήτησαν για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις γυναίκες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ09.07.2024 | 3:59 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, συναντήθηκαν σήμερα για να εξετάσουν το σοβαρό ζήτημα του τρόπου με τον οποίο η κλιματική κρίση επιδεινώνει τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, πλήττοντας ιδιαίτερα τις γυναίκες κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

Η συζήτηση ανέδειξε κρίσιμα δεδομένα και παραδείγματα από πρόσφατες φυσικές καταστροφές που κατέδειξαν τον δυσανάλογο αντίκτυπο στις γυναίκες, οι οποίες συχνά αντιμετωπίζουν αυξημένη ευπάθεια λόγω των υφιστάμενων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών ανισοτήτων. Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη να ενσωματωθούν οι πτυχές του φύλου στα εθνικά και διεθνή σχέδια δράσης για το κλίμα.

«Η διασύνδεση της κλιματικής αλλαγής και της ανισότητας των φύλων αποτελεί μια σύνθετη πρόκληση που απαιτεί την αμέριστη προσοχή μας» δήλωσε η υπουργός κ. Παπακώστα. «Οι γυναίκες είναι συχνά οι αφανείς ηρωίδες κατά τη διάρκεια περιβαλλοντικών κρίσεων και είναι καθήκον μας να τις ενδυναμώσουμε αναπτύσσοντας πολιτικές που αναγνωρίζουν και αντιμετωπίζουν τις μοναδικές ανάγκες και τη συμβολή τους. Αυτή η συνεργασία είναι ένα απαραίτητο βήμα προς ένα μέλλον όπου η περιβαλλοντική και η φυλετική δικαιοσύνη θα συμβαδίζουν.»

Ο κ. Σκυλακάκης και η κα. Παπακώστα, συμφώνησαν σε μια συνεργατική προσέγγιση για την ανάπτυξη και την εφαρμογή πολιτικών που δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες των ευάλωτων πληθυσμών, ιδίως των γυναικών, ενόψει της κλιμακούμενης κλιματικής κρίσης. Η σύμπραξη αυτή αποσκοπεί στην προώθηση ενός πιο περιεκτικού και βιώσιμου μέλλοντος, όπου η ισότητα των φύλων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης