Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Θανάσης Λιούτας: Από τη Θεσσαλία ο Πρωθυπουργός για την ανασυγκρότηση του τόπου μας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ05.06.2024 | 5:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Μήνυμα – Δέσμευση εξέπεμψε, ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλία μας. Εγκαινιάζοντας το νέο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, και προεδρεύοντας στην ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα φαινόμενα, «Daniel» και «Elias”, ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρόν εδώ στον τόπο μας με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο, για τον συντονισμό όλων των έργων», δήλωσε ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, που συμμετείχε ασφαλώς στη σύσκεψη.

O Πρωθυπουργός συνοδευόταν από όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν υπ’ ευθύνη τους σημαντικά πεδία σχετικά με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα επόμενα βήματα.

«Ο Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος», τόνισε ο κ. Λιούτας, «βρίσκεται στο πλευρό μας με σκοπό να επιτευχθεί με μεγάλη επιτυχία το μεγάλο και σύνθετο έργο της πολυδιάστατης ανασυγκρότησης του τόπου μας, μετά τις καταστροφικές θεομηνίες, καθώς και ο στόχος της θωράκισης του τόπου μας, έναντι ενδεχόμενων μελλοντικών παρόμοιων ακραίων φαινομένων».

Το γεγονός μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στον μεγάλο ρόλο των ευρωπαϊκών πόρων για τη διαδικασία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης και ανακούφισης, έρχεται και αναδεικνύει με έναν περίτρανο τρόπο τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι Ευρωεκλογές. Με δυνατή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο, πάντοτε ικανοποιώντας το εθνικό συμφέρον», υπογράμμισε επίσης ο Θανάσης Λιούτας.

Κατά την τοποθέτησή του μάλιστα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι, «έχουμε δώσει και καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα παιδιά από τις πληγείσες περιοχές, της τάξης του 2%». Πρόκειται για γεγονός σημειώνει ο Θανάσης Λιούτας, το οποίο πιστοποιεί την πολύπλευρη και στοχευμένη στήριξη που δόθηκε και δίνεται στις πληγείσες οικογένειες και κοινωνίες μας. Η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών μας από τις πληγείσες περιοχές, αποτέλεσε εξ αρχής ένα κρίσιμο θέμα, το οποίο είχε θέσει ο κ. Λιούτας, με γνώμονα την ολιστική ανακούφιση των κοινωνιών μας.

«Ο δρόμος προς την κάλπη των Ευρωεκλογών, μας θέλει ενωμένους, με μοναδικό στόχο, την υπεράσπιση του βασικού μας στόχου, την ανάπτυξη και τη στήριξη. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να προχωρά μπροστά, μακριά από την τοξικότητα, μακριά από την μικροπολιτική, μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις. Δίνουμε το παρόν στην κάλπη για μια  Ελλάδα σημαντική και δυνατή. Για αυτή την πατρίδα που αξίζουν η κοινωνία και οι νέες γενιές μας», τονίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης