Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ06.10.2023 | 8:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά από τις καταστροφές που μας έπληξαν, στο σχήμα της κρατικής αρωγής για αποζημιώσεις.

«Από τη Δευτέρα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας που επλήγησαν θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα: arogi.gov.gr, για να λάβουν τις αποζημιώσεις, αρκεί να έχουν δηλώσει και τις ζημιές τους στο πάγιο κεφάλαιο».

Επιπρόσθετα όλων αυτών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι και οι πτηνοτρόφοι και όσοι εξέθρεφαν ζώα που δεν προβλεπόταν η ασφάλισή τους στον ΕΛΓΑ, θα αποζημιωθούν από το Αγροτικό Αποθεματικό των 15 εκατομμυρίων ευρώ του 2023.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, υπογραμμίζει ξεκάθαρα ότι ο αγώνας δε θα σταματήσει μέχρι να βρεθούν λύσεις για όλα τα  προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφές που έπληξαν τον τόπο μας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης