Πέμπτη 01.06.2023 | Εορτάζουν: Ευέλπιστος, Ευελπίστη, Ιέραξ, Ιέρακας, Γέρακας, Γεράκης, Γερακίνα, Πύρρος, Πύρος, Πύρρα, Πύρα, Θεσπέσιος, Θεσπέσης, Θεσπέσια, Ιουστίνος

Η περίπτωση της ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Θέλει «τρέλα» για να γίνει το αυτονόητο πράξη

Χωρίς κατηγορία17.10.2019 | 6:04 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

 

Στην περίπτωση της ένταξης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων  είναι απ’ αυτές που λες ότι συνωμότησε το σύμπαν να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης ένα αυτονόητο, κατά τα άλλα, έργο.

Καταρχάς ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Για την ακρίβεια το Διοικητικό Συμβούλιο που το έβαλε πείσμα να γίνει το έργο. Ίσως κάποιες άλλες μητέρες (γιατί γυναίκες είναι όλες) θα εξαντλούνταν στα συνηθισμένα. Λίγο το πάρτυ μασκέ, άντε καμιά πρωτοχρονιάτικη πίτα και τέλος. Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή ότι κάνουμε κάτι για να περνά και η ώρα… Αυτές οι γυναίκες φαίνεται ότι… κουβαλάνε ωραία «τρέλα». Κι αυτό γιατί  θέλει μπόλικη… τρέλα να έχεις τη δουλειά σου, τα πιτσιρίκια στα πόδια σου, τις ανάγκες της οικογένειάς σου, τα καθημερινά σου άγχη και υποχρεώσεις και να τρέχεις για να  κάνεις ένα έργο το οποίο πιθανότατα δεν θα προλάβει καν να χαρεί το παιδί σου, αφού όταν ολοκληρωθεί θα έχει πάει ήδη στο Γυμνάσιο!

Στο ίδιο μοτίβο ο διευθυντής κ. Οδυσσέας Κυρίτσης και ο Σύλλογος Διδασκόντων που έθεταν το αίτημα, ξανά και ξανά, όπου  τους δίνονταν η ευκαιρία.  Από τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη μέχρι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στο Σχολείο.  Είχε πλάκα αφού ακόμη και οι μικροί μαθητές που επισκέπτονταν τον δήμαρχο, στο γραφείο του, του ζητούσαν να κάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολείου τους χωρίς καν οι περισσότεροι να ξέρουν τι είναι αυτή!

Και το σημαντικότερο ίσως για την ελληνική πραγματικότητα. Όλη αυτή η κινητοποίηση κορυφώθηκε την προεκλογική περίοδο οπότε ήρθε και… έδεσε ένα έργο που μιας και μιλάμε για Σχολείο, αφήνει και ένα ηθικό δίδαγμα: Στην Ελλάδα όντως γίνονται τα αυτονόητα πράξη. Αρκεί να υπάρχουν κάποιοι… τρελοί να τα πάρουν πάνω τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης