Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Θέμα για την δημόσια υγεία καταγγέλλουν κάτοικοι για εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε υγειονομική βόμβα τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση που επικρατεί  στο χώρο, όπου παλαιότερα στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου των Αδελφών Δερπανόπουλου.

Πλάκες αμιάντου που κατέρρευσαν από τις στέγες αποθηκών και άλλων εγκαταστάσεων της μονάδας είναι πεταμένες, ενώ στο χώρο υπάρχουν πολλά μπάζα.

Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους, εκφράζοντας φόβους για τη δημόσια υγεία. Μάλιστα, πριν καιρό η Επιτροπή των Κατοίκων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, ζητώντας να δοθεί οριστική λύση, όχι μόνον στην απομάκρυνση των πλακών, αλλά και στην Πράξη Εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης που καθυστερεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Λύση στην «ομηρία» των κατοίκων

Το θέμα τέθηκε στο επίκεντρο και της πρόσφατης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων (σ.σ. 16/5), έπειτα από παρεμβάσεις των Δημοτικών Συμβούλων Αντώνη Λάππα (Τρίκαλα Τόπος να Ζούμε) και Έφης Στάμου (Λαϊκή Συσπείρωση).

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μείζονος και ελάσσονος ζήτησαν να υπάρξει άμεσα λύση, στην ομηρία των κατοίκων, δεδομένου ότι ιδιοκτήτες τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους, που αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα είτε με την απόδοση των ιδιοκτησιών τους, είτε με την καταβολή  χρημάτων στο Ταμείο του Δήμου Τρικκαίων που αφορούσε την εισφορά τους σε χρήμα.

Στην παρούσα φάση αυτό που αφορά τους κατοίκους είναι εάν και  πότε θα επιλυθεί το ζήτημα της απομάκρυνσης των διαλυμένων πλακών αμιάντου, δεδομένου ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν, βάσει ειδικού  πρωτοκόλλου επικίνδυνων αποβλήτων (γίνεται με ανάθεση σε πιστοποιημένες εταιρίες).

Σημειώνεται ότι οι παλιές εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου των Αδελφών Δερπανόπουλου βρίσκονται παραπλεύρως του Σταδίου, αλλά και τριών σχολείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοσία υγεία.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη του Δήμου Τρικκαίων και τραπεζικού καταστήματος, καθώς έχει περάσει στην κατοχή του, τμήμα της έκτασης.

Η δημοτική Αρχή  ευελπιστεί να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην διαμάχη με την τράπεζα, ώστε σιγά σιγά να υλοποιηθούν τα όσο προβλέπει η μελέτη για την αναδιαμόρφωση της περιοχής (δρόμοι, πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, πλατείες κλπ).

Την ίδια στιγμή, αναζητά προσφορές από συνεργεία για τον καθαρισμό του χώρου για την απομάκρυνση των πλακών, αφού ελλοχεύει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Ευαγγελία Κάκια

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης