Δευτέρα 05.12.2022 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Θεμελιώθηκε η πλατεία Δημαρχείου Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ05.10.2022 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αποτελεί ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Πύλης. Ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητικά την έδρα του Δήμου, ένα έργο αποκλειστικά για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Πρόκειται για τη νέα πλατεία Δημαρχείου η οποία θα αναπλαστεί εκ βάθρων. Το έργο με προϋπολογισμό δαπάνης 1.163.664,40 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., προχωρά με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως ένα έργο πνοής που αλλάζει άρδην τον οικοδομικό ιστό της Πύλης, δημιουργώντας νέους ελεύθερους χώρους και αξιοποιώντας τοπικά υλικά. Το έργο θεμελιώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσία τοπικών και πολιτικών παραγόντων της περιοχής και του νομού.

Την επίσημη έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος, Ντίνος Μπάρδας.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του και σημείωσε ότι με αυτό το έργο, αλλά και με άλλα συνοδευτικά από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος η Πύλη αλλάζει. Ο Κώστας Σκρέκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και επεσήμανε πως είναι υποχρέωσή του να τρέξει μεγάλα έργα και στο ν. Τρικάλων, καθώς “ο τόπος ανήκει σε όλους, σε αυτούς που έζησαν εδώ, σε αυτούς που ζουν εδώ και φυσικά στις επόμενες γενιές”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ντίνος Μπάρδας που σημείωσε ότι η Περιφέρεια δίνει βάση σε «πράσινα» έργα και χρηματοδοτεί ανάλογα σε όλη τη Θεσσαλία. Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημήτριος Κατσαρός συνεπικουρούμενος από τον πατέρα Βασίλειο Πανάγο και τον π. Στυλιανό Βελώνη, παρουσία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρή Χήρα, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, της πολιτεύτριας της Ν.Δ. Χαράς Ξάνθη, ενώ επιστολή απέστειλε ο βουλευτής Σάκης Λιούτας ο οποίος απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης