Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Θέμελης: «Θέλω άνοδο και πρωτάθλημα»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ08.04.2020 | 1:19 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Ο Κώστας Θέμελης αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές στο Ερασιτεχνικό του νομού μας με πολυετή παρουσία σε διάφορες ομάδες. Στο παλμαρέ του μετρά σημαντικές επιτυχίες, ανόδους και όμορφες στιγμές. Και φέτος αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της εντυπωσιακής πορείας του Αχιλλέα Μπάρας στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, όντας από τους πολυτιμότερους παίκτες του ιστορικού σωματείου στην έως τώρα πορεία του.
Ο Κώστας Θέμελης μιλάει στην «ΕΡΕΥΝΑ» και αναφέρεται στη διακοπή του πρωταθλήματος, την εκπληκτική πορεία του Αχιλλέα, το κλίμα στην ομάδα , τους προπονητές και τους συμπαίκτες του, οριοθετεί το φετινό στόχο, μιλάει για τη μάχη της ανόδου και στο φινάλε αναφέρεται και στα μελλοντικά του σχέδια.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Θέμελη:
Πόσο σας έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση με τον κορωνοιό και η διακοπή που επήλθε στα πρωταθλήματα; Προσωπικά έχεις τη δυνατότητα αυτό τον καιρό να γυμναστείς καθόλου;

-‘Οποιος θα πει ότι δεν τον έχει επηρεάσει αυτό που συμβαίνει γύρω μας με αυτό τον ιό θα είναι ψέμα. Με έχει επηρεάσει πάρα πολύ και προσπαθώ με πίστη και υπομονή που πιστεύω αυτά τα δύο μαζί με το χρόνο είναι η καλύτερη γιατρειά, να περνάει αυτό.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνονται συνάνθρωποί σου χωρίς να μπορείς να τους βοηθήσεις. Και να μη γνωρίζεις εάν νοσήσεις το πόσο θα αντέξει ο οργανισμός σου. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα τελειώσει όλο αυτό το πρωτόγνωρο που συμβαίνει.
Αν και είμαι στο σπίτι έχω συνδυάσει να κάνω τρεις φορές την εβδομάδα προπόνηση στο σπίτι, πάντα σε συνεννόηση και επικοινωνία με τον προπονητή και το γυμναστή, γιατί όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι σε εγρήγορση. ‘Οταν μας το επιτρέψουν οι καταστάσεις να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τους συμπαίκτες μου και μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αχιλλέα Μπάρας μέχρι τη διακοπή πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία στον Α’ όμιλο της Β’ Ερασιτεχνικής . Μίλησέ μας για αυτό και ανέδειξε τα μυστικά της επιτυχίας:
-Να όντως έκανε μία εκπληκτική πορεία, βγάζοντας και το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Εάν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα είχαμε τελειώσει την άνοδο, που πιστεύω ότι θα γίνει στο τέλος. Για εμένα το μυστικό της επιτυχίας είναι ο προπονητής μας κ. Ευριπίδης Κωστόπολος και ο γυμναστής κ. Μαγκλάρας Μίλτος, που από την πρώτη ημέρα δουλεύουν πολλές ώρες στην ομάδα. ‘Ετυχε να μείνουν και 8 ώρες στο γήπεδο να κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές προπόνηση. Κατάφεραν μέσα από την εμπειρία τους να δέσουν μεταξύ τους, τους 20 παίκτες. Και όποιος και αν αγωνιστεί η ομάδα να καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα και τώρα να είμαστε σε τροχιά ανόδου και να νιώθουμε όλοι μεταξύ μας μια γροθιά και να παίζουμε ο ένας για τον άλλο.
Υπάρχει πολύ θετικό κλίμα στην ομάδα, είμαστε όλοι μια γροθιά και αυτό είναι το πιο σημαντικό για να πετύχουμε και για να γίνει χρειάζονται όπως προείπα οι προπονητές. Σε εμάς το έχουν πετύχει. ‘Εχουμε δύο αξιόλογους και έμπειρους ανθρώπους στο πιο σημαντικό γρανάζι της ομάδας.

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής με πολυετή παρουσία στο Ερασιτεχνικό. ‘Εχεις πανηγυρίσει ανόδου και επιτυχίες πολλές. Ποια ήταν για σένα η πιο ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα σου;
-‘Εχω πανηγυρίσει ανόδους και επιτυχίες πολλές. Εξάλλου δε θα έπαιζα ποτέ ποδόσφαιρο χωρίς στόχο. Μου αρέσει η πίεση του πρωταθλητισμού. Το στρες του αγώνα, το πάθος και το απρόβλεπτο, που θα το συναντήσεις μόνο εάν έχεις παίξει ποδόσφαιρο με στόχους. Δε θέλω να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. ‘Ολες ήταν διαφορετικές, εξίσου σημαντικές και θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποια ομάδα, κάποια στιγμή. Αυτό όμως που ξεχωρίζω και θα το πω είναι ένα: Οι φίλοι που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις το ποδόσφαιρο. Κάντε φίλους μέσα από το ποδόσφαιρο , είναι πολύ σημαντικό.
Τέλος θέλω να πω προσοχή και υπομονή σε όλους να ξαναβρεθούμε όλοι υγιείς στο γήπεδο , συμπαίκτες και αντίπαλοι, διοικήσεις και προπονητές, γιατί πάνω απ’όλα είμαστε άνθρωποι.

Το πρωτάθλημα στον Α’ όμιλο της Β’ ΕΠΣΤ είναι εξαιρετικά αμφίρροπο . Θεωρείς ότι η ομάδα σου θα έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο. και μίλησέ μας για τη μάχη της ανόδου:
-Θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στο όμιλο. ‘Εχουμε βγάλει το πιο δύσκολο πρόγραμμα και με ένα αγώνα λιγότερο είμαστε δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή και στο τέλος εμείς θα είμαστε πρωταθλητές στην κατηγορία. Γιατί είμαστε μία γροθιά και έχουμε δείξει ότι έχουμε την καλυτερη ομάδα, αρκεί να συνεχίσουμε να ακούμε τους προπονητές μέχρι τέλος.
Πιστεύω ότι για τη δεύτερη θέση θα παλέψουν η ΑΕΤ, με τα Αμπελάκια και τον Οικουμένιο. Είναι πολύ αξιόλογες ομάδες με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους τρεις, με ένα μικρό προβάδισμα στην ΑΕΤ βάσει προγράμματος που έχει για τη δεύτερη θέση.Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το πως θα βρεθεί η κάθε ομάδα με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά από τόσο χρόνο απραξίας.

Θεωρείς ότι ο Αχιλλέας Μπάρας σε περίπτωση ανόδου έχει τις δυνατότητες τη νέα σεζόν να εδραιωθεί στην Α’ Ερασιτεχνική που είναι και η φυσική του θέση; Και αν αποτελεί επιθυμία σου να συνεχίσεις στο ιστορικό σωματείο και στην παραπάνω κατηγορία;
-Ο Αχιλλέας Μπάρας είναι μία ιστορική ομάδα με συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες. Είναι ένα πολύ έμπειρο σωματείο και μπορεί όχι μόνο να εδραιωθεί, αλλά να κάνει και πρωταθλητισμό ξανά του χρόνου. Αλλά η κάθε χρονιά χτίζεται κατά τη γνώμη μου από το μηδέν. Πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις που αυτές τις χτίζει μία σωστή και δυνατή διοίκηση. Μετά θέτουν τους στόχους και δίνουν τα ηνία στους άρχοντες των γηπέδων που για μένα είναι οι προπονητές. Αυτοί συναρμολογούν σωστά τα γρανάζια της ομάδας για να επιτευχθεί ο στόχος.
Επιθυμία μου αυτή τη στιγμή είναι η κατάκτηση του στόχου που έθεσε η ομάδα μου από την αρχή και είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, μόνο αυτό σκέφτομαι. Για του χρόνου θα έχω χρόνο να ξεκουραστώ και μετά να δω τι είναι σωστό και εφικτό να κάνω.

Μίλησέ μας για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα:
-‘Οπως προείπα είμαστε μία γροθιά στα αποδυτήρια, στους αγώνες, είτε αγωνιζόμαστε, είτε είμαστε στον πάγκο, είτε εκτός αποστολής. Πανηγυρίζουμε μαζί και θα στενοχωρηθούμε μαζί αντίστοιχα σε μία επιτυχία ή σε μία ήττα της ομάδας. Υπάρχει ένα άριστο κλίμα και όλοι μαζί, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο έχουμε συνεισφέρει στο να είναι η ομάδα αυτη τη στιγμή σε τροχιά ανόδου. Ειπα και θα το ξαναπώ είναι δύσκολο να έχεις άριστο κλίμα μέχρι τέλους και να είσαι ενωμένος. Διότι για μένα το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας 100 μέτρων. Και αυτό μέχρι στιγμής το έχουν πετύχει άριστα οι προπονητές μας. ‘Εμεινε λίγο και αν τους ακούσουμε και είμαστε ενωμένοι όπως είμαστε, στο τέλος όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την άνοδο που μας αξίζει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον Αχιλλέα Μπάρας συνυπάρχετε όπως και πριν 4 χρόνια 5 ίδιοι ποδοσφαιριστές, όπως τότε μετά την κατάκτηση της ανόδου και τη νίκη στο μπαράζ με την Πηγή. Μιλάω για εσένα και τους Ντεληλίγκα, Παπαχρήστο, Καπέλα και Παππά. Πιστεύεις ότι αυτό παίζει το ρόλο του. Γιατί είναι και φέτος το 1/2 της εντεκάδας;
-Ναι όντως τυγχάνει να είμαστε πάλι μαζί 5 ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία και άριστο χαρακτήρα. Διότι για να συνυπάρχεις συνεχώς με κάποια άτομα θα πρέπει να υπάρχει και αλληλοσεβασμός, που όντως υπάρχει μεταξύ μας, όμως αυτό δε φτάνει. ‘Οντως η ομοιογένεια παίζει το ρόλο της, αλλά σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι και να μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν όλοι οι παίκτες. Εμείς διαθέτουμε μία ομάδα με 20 ισάξιους ποδοσφαιριστές . Ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία και πιο νέους που σε λίγα χρόνια θα τους βλέπουμε κατά τη γνώμη μου στις εθνικές κατηγορίες

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020