Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Εκπαιδευτήρια Αθηνά

Θερινά μαθήματα στο Queen Ethelburga’s College

ΤΟΠΙΚΑ27.08.2018 | 3:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το σχολείο μας επέτρεψε στους μαθητές Καββαδία Ειρήνη, Κούκια Εβίτα, Γιουβρή Ραφαηλία, Γκαγιάννη Σόλων, Δρόσου Ρίτσα, Κυριτσοπούλου Ειρήνη και Μανούρα Άννα Μαρία να επισκεφτούν το κολλέγιο Queen Ethelburga’s σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Study Tours.

Αναλυτικότερα, με προορισμό το York, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με μεγάλο ενθουσιασμό. Ήδη από την αρχή του ταξιδιού αρχίσαμε να νιώθουμε πολύ άνετα με την υπόλοιπη ομάδα και κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ταξίδι μας να είναι πολύ ευχάριστο σε όλη τη διάρκεια. Παρά το γεγονός ότι είμασταν πολύ κουρασμένοι από τις πολλές ώρες ταξιδιού και τον ελάχιστο ύπνο φτάσαμε τελικά στον προορισμό μας όπου και χωριστήκαμε σε δωμάτια.

Την επόμενη μέρα γνωρίσαμε τις εγκαταστάσεις του κολλεγίου, αφού την προηγούμενη είχαμε φτάσει πολύ αργά το βράδυ και δεν είχαμε χρόνο να εξερευνήσουμε το μέρος όπου θα μέναμε για περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι τεράστιοι κήποι, τα γήπεδα και οι εσωτερικοί χώροι του κολλεγίου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί. Το ίδιο ευχάριστο ήταν και το πρόγραμμά μας το οποίο περιλάμβανε εκτός από μερικές ώρες μαθημάτων στα αγγλικά, διάφορες δραστηριότητες, ανάμεσά τους: baking, drumming, arts and craKs, καθώς και αθλήματα όπως football, basketball, και dodgeball. Βέβαια δεν έλειπαν οι επισκέψεις σε άλλες πόλεις της Άγγλίας και σε γνωστά μουσεία, όπως στο μουσείο των Vikings στο York, το μουσείο των Beatles στο Liverpool, αλλά και το μουσείο και το γήπεδο της Manchester United στο Manchester.

Σημαντικό κομμάτι της διαμονής μας στην Αγγλία αποτέλεσε η κοινωνικοποίησή μας και η γνωριμία με μαθητές άλλων χωρών. Μέσω των μαθημάτων και των απογευματινών δραστηριοτήτων και διαγωνισμών που διοργάνωσε το κολλέγιο, συνεργαστήκαμε και αναπτύξαμε ομαδικό πνεύμα χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα, καθώς και ήρθαμε σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών.

H εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη στις μνήμες μας και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το σχολείο μας που μας πρόσφερε τη δυνατότητα να δούμε και να γνωρίσουμε νέα πράγματα, καθώς και ταυτόχρονα να περάσουμε υπέροχα!

Ειρήνη Καββαδία, Εβίτα Κούκια

Μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης