Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Θετικοί αλλά και επιφυλακτικοί οι Ελληνες απέναντι στο 5G

ΕΛΛΑΔΑ23.07.2020 | 5:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ενήμεροι και θετικά προσκείμενοι απέναντι στο 5G αλλά παράλληλα επιφυλακτικοί είναι οι Έλληνες, όπως φαίνεται από μελέτη με τίτλο «Fuel for Innovation: Greece’s Race to 5G», την οποία εκπόνησε η Accenture.

Ανάμεσα στους βασικούς στόχους της μελέτης ήταν να εξεταστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η δυναμική της νέας τεχνολογίας, η ανάδειξη των επικρατέστερων εφαρμογών του 5G ανά κλάδο καθώς και η καταγραφή των απόψεων και των προσδοκιών του ελληνικού καταναλωτικού κοινού.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ελλάδα, η μελέτη συμπεραίνει ότι ενώ αναγνωρίζουν ότι το 5G διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως τεχνολογία, δυσκολεύονται να οραματιστούν πιθανές εφαρμογές και υλοποιήσεις του στον κλάδο τους.

Τέλος, η ανάλυση δείχνει ότι το 5G μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, καθώς διαπιστώνεται ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ΑΕΠ έως και $6,27 δισ. στο χρονικό διάστημα 2022-2028 και να δημιουργήσει μέχρι και 46.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ