" /> Θετική ανταπόκριση για την Ακαδημία Γονέων - Η ΕΡΕΥΝΑ
Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Θετική ανταπόκριση για την Ακαδημία Γονέων

ΤΟΠΙΚΑ10.01.2020 | 4:04 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για ακόμη μια φορά, η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ακαδημίας Γονέων που συντονίζεται από τον κ. Δημήτρη Καραθάνο, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας ήταν εντυπωσιακή. Κάτι που αποτελεί δείγμα πως οι σύγχρονοι γονείς προβληματίζονται αλλά και αναζητούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα γύρω από τη ζωή των παιδιών τους, προσδοκώντας πάντα κάθε καλύτερο γι’ αυτά.

Χθες, κατά τη δεύτερη εκδήλωση στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγραμματισμού δράσεων που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ» στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» συζητήθηκαν τα θέματα : «Υγιεινή Διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία» με ομιλητή τον κ. Θανάση Τζιαμούρτα, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρο Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, «Άσκηση και φυσική δραστηριότητα στην αναπτυξιακή ηλικία» με ομιλήτρια την κα Χαρά Δελή, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τέλος το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα «Εμβολιαστική Κάλυψη: Είμαστε προστατευμένοι και ποιοι οι κίνδυνοι;» με εισηγήτρια την κα Χρύσα Παπαχρήστου Παιδίατρος MD, MSc Επιμελήτρια Α΄ Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Μέσα από τις εισηγήσεις αλλά και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που ακολούθησαν επισημάνθηκε από τους εισηγητές πως η παιδική ηλικία είναι καθοριστική και για την ενήλικη ζωή, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει ως γονείς να είμαστε ενημερωμένοι γύρω από τους κινδύνους αλλά και τις διεξόδους σε ένα πρόβλημα.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» είναι μια εθελοντική προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων, σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και εφηβική ηλικία και στοχεύει στο να συμβάλει, να βοηθήσει τους γονείς στο αποτελεσματικό μεγάλωμα των παιδιών τους.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Τρικκαίων και από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ