Δευτέρα 20.03.2023 | Εορτάζουν: Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Κλό, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία

Θετική η πρώτη εικόνα στους εορταστικούς τζίρους

ΤΟΠΙΚΑ29.12.2022 | 9:27 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

 Τα ταμεία των καταστημάτων ειδικά σε κλάδους όπως ένδυση, υπόδηση και είδη δώρων, παιδικά, αλλά και καλλυντικά, «ζεστάθηκαν»

Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής αισιοδοξεί ότι η φετινή εορταστική περίοδος μπορεί να αναπληρώσει μέρος του χαμένου τζίρου των δύο προηγούμενων ετών της πανδημίας

Η πρώτη εικόνα αναφορικά με τους εορταστικούς τζίρους στην εμπορική αγορά των Τρικάλων είναι θετική. Τα ταμεία των καταστημάτων ειδικά σε κλάδους όπως ένδυση, υπόδηση και είδη δώρων, παιδικά, αλλά και καλλυντικά, «ζεστάθηκαν», συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Τρικαλινοί και επισκέπτες ξεχύθηκαν στην αγορά και έκαναν τα ψώνια τους, απολαμβάνοντας παράλληλα την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε σε εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής αισιοδοξεί ότι η φετινή εορταστική περίοδος μπορεί να αναπληρώσει μέρος του χαμένου τζίρου των δύο προηγούμενων ετών της πανδημίας, καθώς και να ανακτήσει μέρος του τζίρου, που για τον ίδιο λόγο, μετατοπίστηκε μέσω του ηλεκτρονικό εμπορίου ακόμη και σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.
Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων σημειώνουν ότι ο συνολικός απολογισμός για τα αποτελέσματα της εμπορικής κίνησης θα γίνει μετά τα Θεοφάνεια.
Πάντως, από προχθές η εμπορική αγορά των Τρικάλων είναι ανοιχτή, μετά τις αργίες των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο ωράριο λειτουργίας, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ενώ την τελευταία ημέρα του χρόνου (Σάββατο) θα λειτουργήσουν συνεχόμενα.
Κατά την εορταστική περίοδο ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές στις αγορές τους. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΠΚΑ-Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών συμβουλεύει τους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, για κάθε αγορά τους να επιμένουν στην έκδοση απόδειξης πληρωμής και να προτιμούν προϊόντα από καταστήματα, όχι από πλανόδιους πωλητές, τους οποίους δεν μπορούνε να βρουν, ώστε να αποζημιωθούν, σε περίπτωση, που το προϊόν είναι ελαττωματικό.
Επίσης, να κάνουν έρευνα αγοράς, αυστηρό προγραμματισμό αγορών, βάσει του οικογενειακού προϋπολογισμού και να μην προσφεύγουν σε δάνεια ή πιστωτικές κάρτες. Απαραίτητη, τέλος, προϋπόθεση είναι, σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, οι καταναλωτές πριν αγοράσουν παιχνίδια να ενημερώνονται για τις προδιαγραφές ασφάλειάς τους.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ