Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Θριαμβευτική εκλογή για τον Λευτέρη Αβραμόπουλο

ΤΟΠΙΚΑ09.10.2023 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Θριαμβευτική υπήρξε η νίκη για το Λευτέρη Αβραμόπουλο στο Δήμο Μετεώρων, ο οποίος εκλέχτηκε νέος δήμαρχος με ποσοστό 66,67%. Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, επικράτησε των αντιπάλων του, συγκεντρώνοντας 12.584 ψηφοδέλτια, αφήνοντας στην δεύτερη θέση και μεγάλη διαφορά τον Σωτήρη Παπαχρήστο, ο οποίος έλαβε 5.383 ψηφοδέλτια και ποσοστό 25,52% και τρίτο τον Λεωνίδα Κεραμίδα με 907 ψηφοδέλτια και 4,81%.

Στις εκλογές άσκησαν το εκλογικό δικαίωμα 19.259 πολίτες από τους 37.704 εγγεγραμμένους, με το ποσοστό συμμετοχής να ξεπερνά το 55%.

Από την μετάδοση των πρώτων αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής άρχισε να διαφαίνεται και να επιβεβαιώνεται η δυναμική του Λευτέρη Αβραμόπουλου. Στις 10 περίπου το βράδυ η διαφορά σε ψηφοδέλτια ήταν μεγάλη, για να ξεκινήσουν οι πρώτοι πανηγυρισμοί στο κέντρο της Καλαμπάκας και στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Καλαμπάκας και νέου πλέον δήμαρχου.

Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος επικράτησε στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Μετεώρων, με το μεγαλύτερο ποσοστό να λαμβάνει στην Δημοτική Ενότητα Καστανιάς με 81,26% για να ακολουθήσουν οι Δ.Ε., Ασπροποτάμου με 73,38%, Κλεινοβού 71,05, Μαλακασίου 67,39%, Καλαμπάκας 66%, Χασίων 64,46%, Βασιλικής 64,17% και Τυμφαίων 53,92%.

Αργά το βράδυ της Κυριακής όταν ξεκαθάρισε το τοπίο, χιλιάδες κόσμου από την Καλαμπάκα και τις κοινότητες του Δήμου άρχισαν να συγκεντρώνονται στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού για να υποδεχτούν και να συγχαρούν το νέο και πολλά υποσχόμενο πλέον αυτοδιοικητικό. Πανηγυρισμοί, βεγγαλικά, χειροκροτήματα σκιαγράφησαν την ατμόσφαιρα με την χαρά και την ικανοποίηση να είναι έκδηλη στα πρόσωπα όλων αλλά και του πλέον νέου δημάρχου Μετεώρων.

 

Δήμαρχος όλων των κατοίκων του Δήμου

 

Την υπόσχεση ότι θα είναι δήμαρχος όλων των πολιτών μετέφερε μπροστά στο πολυπληθές κοινό ο Λευτέρης Αβραμόπουλος.

Ναι τα καταφέραμε. Απόψε ξυπνήσαμε την ελπίδα. Απόψε γυρίζουμε σελίδα. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος, χρειάστηκε πολύς κόπος, αλλά σήμερα, σε αυτές τις εκλογές, γράψαμε ιστορία. Αποδείξαμε ότι οι άνθρωποί μας έχουν αλλάξει και αναζητούν ένα νέο όραμα, μια νέα προοπτική για να μείνουν και να δημιουργήσουν εδώ, στον τόπο τους, στον τόπο μας.Όσο πανηγυρίζουμε, γνωρίζω κι εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου ότι είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως ερχόμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε, να κάνουμε δομικές αλλαγές στον Δήμο μας, να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας, να δώσουμε ζωή στα χωριά μας.

Θα είμαι δήμαρχος όλων, θα είμαστε η δημοτική αρχή όλων. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Από αύριο προχωράμε όλοι μαζί για να κάνουμε τον Δήμο Μετεώρων πρότυπο, να τον εξελίξουμε σε σημείο αναφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Κλείνοντας και βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα ένα έχω να σας πω: ποτέ δεν είχα μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε.».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης