Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πιαλεία

ΤΟΠΙΚΑ06.11.2023 | 4:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας παραβρέθηκε την Κυριακή 5 /11 και παρακολούθησε  την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  Πιαλείας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης-Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου, παρουσία αρκετών πιστών, του Βουλευτή Τρικάλων κ. Αθανασίου Λιούτα,  Αντιδημάρχων του Προέδρου της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Κωνσταντίνου  Πατσιούρα του Προέδρου του Συλλόγου Πεζοπορίας-Ορειβασίας Πιαλείας κ. Κων/νου Κανδύλη, της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κ., Φανής  Υφαντή και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πύλης

Μετά το πέρας της θείας  λειτουργίας έλαβε χώρα το τελετουργικό μέρος όπου τιμήθηκε η αποχώρηση από τα θρησκευτικά του καθήκοντα ,για την επί τεσσαράκοντα συναπτή έτη διακονίας και προσφοράς στην ενορία της Πιαλείας, ο Πρωτοπρεσβύτερος  Φώτιος Κωτούλας, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ενώπιον του Επισκόπου Τρίκκης –Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου όπου  τον πρόσφερε τον χρυσό Σταυρό.

Καθώς επίσης Τιμητική πλακέτα πρόσφερε ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.

Ακολούθησε στο παρκάκι της Πιαλείας η 4η Γιορτή Κάστανου που οργάνωσε ο Σύλλογος Πεζοπορίας –Ορειβασίας Πιαλείας (Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ), με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας, της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας και του Δήμου Πύλης.

Παρουσιάστηκαν το χορευτικό συγκρότημα Αγίου Γεωργίου Πιαλείας όπου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου  κ. Παν. Μάνου.

Προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα στον κόσμο και  ψημένα  στα κάρβουνα κάστανα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης