Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Θύματα απάτης μέσω e-banking Τρικαλινοί επιχειρηματίες

ΤΟΠΙΚΑ07.12.2019 | 1:42 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ανάστατοι είναι επιχειρηματίες της περιοχής μιας και συνάδελφοί τους έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσω e-banking χάνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς τους.

Πρόκειται για «κομπίνα» μέσω μεταφοράς χρημάτων που δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τις συναλλαγές μας μέσω ιντερνετ ειδικά όταν αυτές αφορούν μεγάλα ποσά και έχουν να κάνουν με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτήδειοι καλούσαν σε επιχειρηματίες ζητώντας άμεσα την αποστολή προϊόντων, επικαλούμενοι γνωστούς των Τρικαλινών επιχειρηματιών για να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης. Μόλις αυτό γινόταν, εγγυόταν για την άμεση κατάθεση των χρημάτων η οποία όμως ποτέ δεν γινόταν. Ωστόσο, επικαλούνταν καθυστέρηση στην εμφάνιση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς και έστελναν ηλεκτρονικά απόδειξη κατάθεσης η οποία ήταν «μονταρισμένη».

Στην απόδειξη, δεν αναγραφόταν το ποσό που έλεγαν ότι κατέθεσαν αλλά ένα αρκετά παραπάνω χρηματικό ποσό. Τότε ερχόταν η σειρά του «λάθους». Λέγανε στον επιχειρηματία ότι κατά λάθος έδωσαν εντολή για μεγαλύτερο ποσό, και ζητούσαν από τον επιχειρηματία να καταθέσει τα πλεονάζοντα χρήματα πίσω. Πράγμα που γινόταν, μιας και ο καθένας θα μπορούσε να δράσει ανυποψίαστα με αυτή τη λογική. Αποτέλεσμα λοιπόν, επιχειρηματίες να έχουν «επιστρέψει» ποσά τα οποία δεν έλαβαν ποτέ!

Μόλις έγινε αντιληπτή η παράνομη δράση, απευθύνθηκαν στις αρχές ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι αρχές οδηγήθηκαν σε πρόσωπο που δεν είχε την παραμικρή ιδέα μιας και φέρεται να του είχαν υποκλέψει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού. Περιττό για ακόμη μια φορά να επισημανθεί πόσο σημαντική είναι η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δώσει κάθε πολίτης και κάθε επιχειρηματίας απέναντι στην ηλεκτρονική διαχείριση χρημάτων αλλά και των στοιχείων του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης