Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Τι έκανες στον πόλεμο Σάκη, Παναγιώτα, Χρήστο;

ΤΟΠΙΚΑ01.10.2018 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Μέχρι και οι… πέτρες κατάλαβαν στα Τρίκαλα την αδικία που έγινε με την κατανομή των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επί συνόλω 34 τμημάτων η πόλη μας πήρε μόνο δύο. Κι αυτά με το… ζόρι.

Η παραδοχή απ’ όλους τους θεσμικούς, (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος και βουλευτές) ότι τα Τρίκαλα αδικούνται από την προτεινόμενη από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατανομή είναι μια αρχή. Υπό το ίδιο πρίσμα, του… μισογεμάτου ποτηριού, η συγκεκριμένη παραδοχή είναι η αφετηρία για έναν αγώνα ταχύτητας  μέχρι το τέλος του μήνα μήπως και υπό το βάρος της πίεσης αρθεί αυτή η αδικία.

Ο αγώνας δρόμου θέλει… πνευμονία. Κι αυτά τα πνευμόνια θα πρέπει να τα δείξουν στον… στίβο οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι. Πρωτίστως οι κυβερνητικοί βουλευτές.  Θέλουν, δεν θέλουν σ’ αυτούς πέφτει το βάρος της παρέμβασης για να πάρει η πόλη μας αυτά που δικαιούται από το νέο Πανεπιστήμιο.

Καλές οι θεωρίες και η υψηλή πολιτική από τα έδρανα της Βουλής και από τα τηλεοπτικά παράθυρα των κεντρικών καναλιών. Μόνο που όλα αυτά έχουν κάποτε ημερομηνία λήξης. Όταν λοιπόν, έρθει η ώρα της προσγείωσής τους  στην πεζή πραγματικότητα των Τρικάλων, αυτό που θα μείνει είναι η όποια συμβολή τους στο τοπικό γίγνεσθαι. Το ενδιαφέρον και οι προσπάθειές τους να γίνουν δυο – τρία βασικά πράγματα στον τόπο.  Και τότε είναι που θα έρθει και το ερώτημα… Τι έκανες στον πόλεμο Σάκη, Παναγιώτα, Χρήστο;

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης