Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Τι είπε ο Χρ. Σταμόπουλος στη συνέντευξη για τη σύλληψή του

ΤΟΠΙΚΑ18.07.2018 | 1:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνέντευξη τύπου για την πρόσφατή σύλληψή του και τις κατηγορίες για εμπλοκή του στην υπόθεση έκδοσης παράνομων αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς, έδωσε σήμερα το πρωί ο Τρικαλινός δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος.

Ο κ. Σταμόπουλος ξεκινώντας την τοποθέτησή του τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοκαριστικό γεγονός για τον ίδιο, ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο της σύλληψής του.

Όπως είπε πριν τρεις εβδομάδες στην είσοδο των δικαστηρίων μυστικοί αστυνομικοί του είπαν ότι είναι κρατούμενος. Αφού τον κράτησαν για αρκετή ώρα, ακολούθησε έρευνα στο γραφείο του όπου κατέσχεσαν έγγραφα, ενώ έρευνα έγινε τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητό του.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως μετά οδηγήθηκε στην Αθήνα, όπου η αρχική προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. «Πέρασα ένα εφιάλτη 6 ημερών, με μετακινήσεις σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες» τόνισε, για να συνεχίσει λέγοντας πως την έκτη μέρα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, όπου με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αφού όπως είπε ασκούσε καθ’ όλα νόμιμη δικηγορία. Χαρακτήρισε μάλιστα, προδιαγεγραμμένο φιάσκο την σύλληψή του, αφού «δεν είχαν κανένα απολύτως στοιχείο».

Ο κ. Σταμόπουλος έθεσε το ερώτημα αν πρόκειται για λάθος ή «λάθος». Και αν ισχύει το «λάθος» γιατί έγινε σε αυτόν, που όπως σημείωσε είναι ο δικηγόρος των κατατρεγμένων, των αλλοδαπών, των φτωχών κτλ. Στο ίδιο σημείο στάθηκε και στο γεγονός πως είναι ενεργός πολίτης εδώ και 45 χρόνια, ενώ τα τελευταία έχει αναπτύξει έντονη αντισυστημική δράση ενάντια σε όλα τα μνημονιακά μέτρα.

Ο Τρικαλινός δικηγόρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υπηρεσίες που προσφέρει σε αλλοδαπούς, τονίζοντας πως τους βοηθά με τα χαρτιά τους, ώστε να καταθέσουν αίτηση για νόμιμη άδεια διαμονής.

Τέλος, ο κ. Σταμόπουλος ευχαρίστησε το κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, που από την πρώτη στιγμή αναρωτήθηκε, όπως είπε, «γιατί τον Σταμόπουλο», ενώ κατηγόρησε για ανθρωποφαγία ένα κομμάτι της κοινωνίας, αλλά και των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές κατά του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, που, σύμφωνα με τον ίδιο, αδιαφόρησε και άφησε στην τύχη του ένα συνάδελφο, σε αντίθεση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που βρισκόταν στο πλευρό δικηγόρου που και αυτός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης