Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13.07.2018 | 4:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η τουρκική αδιαλλαξία εμποδίζει μια λύση για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι.

Ο πρωθυπουργός, στην συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπόρεσε να πάρει έστω ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να γίνει μια δίκαιη δίκη για τους Κούκλατζη και Μητρετώδη ώστε να τους αποδοθούν οι κατηγορίες, να πληρώσουν γι’ αυτό αλλά να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η σαφής συσχέτιση που έκανε ο Ερντογάν με τους 8 τούρκους αξιωματικούς δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία ενώ ακόμη και ο χρόνος που κράτησε η συνάντηση δείχνει ότι στο τραπέζι έπεσαν κι άλλα θέματα, ιδιαίτερα σημαντικά, όπως η προκλητικότητα στο Αιγαίο, το Κυπριακό, ακόμη και η Θράκη.

Πάντως, το γεγονός ότι τα τουρκικά ΜΜΕ ήθελαν να δείξουν ότι ο Ερντογάν δεν έκανε πίσω σε τίποτε, δείχνει τις διαθέσεις της Αγκυρας.

Για παράδειγμα η εφημερίδα Βατάν λέει ότι η «καταγγελία Τσίπρα για τους Ελληνες στρατιωτικούς» προκάλεσε οργή στην Τουρκία.

Εκεί αναφέρεται ότι ο Ερντογάν είπε στον Τσίπρα «μιλάτε για τους Ελληνες στρατιωτικούς αλλά δε λέτε για τους VIP πραξικοπηματίες που τους δίνετε άσυλο».

«Ο Τσίπρας έκανε καταγγελία στο ΝΑΤΟ και δήλωσε πως οι στρατιώτες μας που πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος είναι όμηροι της Τουρκίας. Όμως δεν μίλησε καθόλου για το άσυλο που δόθηκε στους πραξικοπηματίες στρατιώτες. Ο Ερντογάν με τον Τσίπρα συναντήθηκαν σε ηλεκτρικό κλίμα» αναφέρεται.

Μεταφέρει δε και μια κουβέντα του Τούρκου προέδρου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Μας είπατε πως δεν θα στηρίξετε τους πραξικοπηματίες. Όμως τους έχετε δώσει VIP προστασία. Οι Τούρκοι στρατιώτες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν να παραδοθούν στην τουρκική δικαιοσύνη».

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος για τη σκληρή γραμμή της Αγκυρας καθώς όλα τα ΜΜΕ μιλούν για ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη συνάντηση.

Οι τουρκικές εφημερίδες μιλούν για «μομφή» Ερντογάν στον Τσίπρα για τη δράση της FETO. Επίσης, η Σαμπάχ γράφει ότι ο Τσίπρας δε δέχθηκε να μιλήσει σε τουρκικές εφημερίδες.

Άλλες εφημερίδες αναφέρονται στην ατάκα του Ελληνα πρωθυπουργού ότι ήταν μια δύσκολη συνάντηση και αυτό το πήραν οι εφημερίδες για να δείξουν τη «νίκη» Ερντογάν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης