Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Ο εκτραχηλισμός της αυτοδιοίκησης

Τι στο καλό συμβαίνει στη Φαρκαδόνα;

ΤΟΠΙΚΑ12.10.2018 | 5:17 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το είχαμε γράψει χρόνια πριν. Τι στο καλό συμβαίνει εκεί στη Φαρκαδόνα και δεν μπορεί να το πάρει πάνω της; Όχι μόνο το ερώτημα δεν απαντήθηκε από εκείνους που έπρεπε να απαντηθεί, δηλαδή, από τους εκλεγμένους θεσμικούς της εκπροσώπους, αλλά η κατάσταση εκτραχύνθηκε περαιτέρω με σκηνές απείρου κάλους στο δημοτικό της συμβούλιο που κάνουν το γύρο της Ελλάδας, αμαυρώνοντας την εικόνα της περιοχής.

Είναι κρίμα και άδικο για τον δήμο Φαρκαδόνας. Κι αυτό γιατί είναι ο μοναδικός δήμος του νομού μας που έγινε με  τον «Καλλικράτη» και ο οποίος έχει γεωγραφική, πολιτιστική και παραγωγική ομοιογένεια. Ένας καθαρά καμπίσιος δήμος τον οποίο δεν θες πάνω από ένα τέταρτο  να τον διασχίσεις από το Κριτσίνι μέχρι την Πηνειάδα.  Ένας δήμος στον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν δυο – τρία βασικά πράγματα για πάρει μπρος ο τόπος.  Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα αντίθετα από τα αναμενόμενα…

Πάει το Βιομηχανικό Πάρκο. Πάει και το Κτηνοτροφικό Πάρκο, που θα έδιναν κάποια προοπτική στον τόπο. Τι απέμεινε; Οι… «ταρζανιές» στο δημοτικό συμβούλιο και οι βαριές κουβέντες στα καφενεία και τα μπουκάλια μπύρας που εκσφενδονίζονται μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων, οι οποίοι μετά από λίγους μήνες και αφού…  τα βρήκαν με τα αξιώματα και τις αντιμισθίες  κάθονται, δίπλα – δίπλα, καλοί και… διαλεγμένοι,  στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σα να μην έγινε τίποτα.

Δικαιολογίες για τη σημερινή κατάντια του δήμου υπάρχουν πολλές. Άλλοι το αποδίδουν στην ποιότητα του αυτοδιοικητικού προσωπικού και στις κακές  διαπροσωπικές τους σχέσεις. Άλλοι στην αέναη κόντρα Οιχαλίας – Φαρκαδόνας. Άλλοι στο ένα, άλλοι στο άλλο… Μπορεί οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να προσφέρουν… θέαμα απολαυστικότερο από τη φάτνη του Μεριβάκη στους… χασομέρηδες, ωστόσο  δεν αξίζει αυτό στις τοπικές κοινωνίες της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας, των Ταξιαρχών, του Ζάρκου, του Γριζάνου και των άλλων χωριών. Το ζήτημα της ανάγκης να ξεφύγει ο δήμος Φαρκαδόνας από τις σημερινές μυλόπετρες της μιζέριας και της υποβάθμισης, που τον συνθλίβουν,  παραμένει υπαρκτό και θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης