Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Τι συνέβη και «έπεσε» το σύστημα τηλεκπαίδευσης

ΕΛΛΑΔΑ09.11.2020 | 5:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ούτε δύο ώρες δεν άντεξε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης που βρίσκεται από σήμερα σε ισχύ στα σχολεία λόγω lockdown καθώς «κατέρρευσε», με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να περιμένουν την αποκατάστασή του.

Οι μαθητές προσπαθούσαν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, ωστόσο σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη. Το σύστημα «κράσαρε» και εμφάνισε προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως Παγκράτι, Δάφνη, Ν. Σμύρνη, Νέος Κόσμος, Ίλιον, Δροσιά, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες.

Αρχικά, το υπουργείο Παιδείας επιχείρησε να αποδώσει την αδυναμία σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα. Ακολούθησαν δηλώσεις της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία επανέλαβε τους ισχυρισμούς αυτούς, κάνοντας λόγο για «κεντρικό ζήτημα της εταιρείας και εκτός ελληνικών συνόρων».

Υποσχέθηκε, δε, ότι η εταιρεία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες, οι οποίες δεν πρόκειται να προσμετρηθούν σε όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τώρα σενάρια διόρθωσης του προβλήματος, καθώς αύριο αναμένεται να αντικρίσουν αντίστοιχο σκηνικό μαθητές και καθηγητές. Βέβαια, μια πρώτη λύση θα δοθεί από την ίδια τη Cisco που πιθανά θα «σπάσει» την παροχή του δικτύου της σε περισσότερους servers για να αποφύγει αντίστοιχα προβλήματα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop