Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση για τη Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.09.2019 | 3:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για το θέμα της Novartis και δήλωσε ότι το ζήτημα αφορά τη Βουλή. «Θα έχουμε αύριο θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ανακοίνωση του γραμματέα της ΚΟ Στ. Καλαφάτη», γνωστοποίησε.

Ωστόσο, αργότερα νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα προτείνει τη σύσταση Προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία βρίσκεται σφραγισμένη στα συρτάρια της Βουλής και αύριο, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει απόφαση από την πλειοψηφία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων όπως του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελή όπου κατονομάζονται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σχέση με την καταγγελόμενη ως «σκευωρία» κατά των πολιτικών προσώπων που «σύρθηκαν» για αρκετό και συγκεκριμένα από τη στιγμή που είχαν μπει στο στόχαστρο του Τσίπρα.

Στο θέμα της Novartis αναφέρθηκε σήμερα και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία και άρα μπορεί να τον κρίνει η Δικαιοσύνη» δήλωσε για την υπόθεση της σκευωρίας για Novartis η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι κατά την προσωπική της σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ανάγκη για Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis. Παρατήρησε πως αυτή είναι η προσωπική της άποψη και πως πάντως θα συνταχθεί με ό,τι προτείνει η Βουλή.

Υπογράμμισε, δε, πως αν στη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκύψουν στοιχεία για τον Αλέξη Τσίπρα, τότε μπορεί να επανεξεταστεί το ζήτημα Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής.

Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε πολιτικό φιάσκο την υπόθεση της Novartis για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «πλήγωσε ανθρώπους», «δέκα άνθρωποι κρεμάστηκαν στα μανταλάκια».

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι ο κόσμος θεωρεί πως οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά πολιτικό και υπό αυτήν την έννοια τόνισε ότι τον λόγο πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη. Ειδικά για την περίπτωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, που δεν έχει ασυλία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης