Τετάρτη 25.11.2020 | Εορτάζουν: Αικατερίνη, Αικατερίνα, Κατερίνα, Κατίνα, Κάτια, Ρίνα, Καλοτίνα, Καίτη, Κατερινάκι, Μερκούριος, Μερκούρης, Μέρκουρας, Μάρκορας, Μερκουρία

Τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των σχολείων

ΕΛΛΑΔΑ19.08.2020 | 5:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού των τελευταίων ημερών η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνοντας μία σειρά από μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν και ενδεχομένως επικαιροποιηθούν το επόμενο διάστημα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Το υπουργείο Παιδείας μετά από συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου για όλους τους μαθητές.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κυβέρνηση προκρίνει την επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία και τη χρήση μάσκας.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι από ποια ηλικία θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα μπορούν οι μικροί μαθητές να πειθαρχήσουν και να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο.

Μείζον ζήτημα αποτελεί και ο συγχρωτισμός εντός των τάξεων, αφού με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δε θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές» σημείωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί στο MEGA.

Αυτό που μένει, πρόσθεσε, είναι να διευκρινιστεί είναι από ποια ηλικία θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τη μάσκα.

Η επιτροπή έχει επίσης αποφασίσει «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής».

Ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα αποφασιστούν και θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον σχολικό χώρο, ενώ θα βγουν και ειδικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Αναφερόμενη στις απουσίες, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να απέχουν οι μαθητές από τη διδασκαλία όταν νοσούν είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος με τον οποίο μένουν μαζί. Επιπλέον, όπως είπε, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες.

Η μεταφορά των μαθητών από και προς τι σχολικές μονάδες θα γίνεται αυστηρά με την χρήση μάσκας από όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή από μαθητές, οδηγούς και συνοδούς.

«Όλα αυτά είναι στη βάση των τωρινών δεδομένων. Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop