Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Τι τόνισε η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων στην τηλεδιάσκεψη με τον υπ. Οικονομικών

ΤΟΠΙΚΑ27.03.2021 | 1:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε περιφερειακό επίπεδο – Θεσσαλία» υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων.

Τα θέματα που ο κ. Κουρούπας έθεσε στον κ. Υπουργό ήταν τα εξής:

Λόγω της συσσώρευσης των υποχρεώσεων, στο πλαίσιο της παρατεταμένης διάρκειας και των δυσκολιών αντιμετώπισης της πανδημίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και γενικότερα στον τουρισμό, οι  επιχειρήσεις θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια κίνησης  και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους.

Ο τουρισμός, ειδικά στην Θεσσαλία, δεν θα κινηθεί σε ρυθμούς νησιωτικής χώρας και επομένως είναι σημαντικό το υπουργείο οικονομικών στον μελλοντικό σχεδιασμό να λάβει σοβαρά υπόψη την προοπτική για μεσοπρόθεσμη στήριξη έως ότουμεταβούμε σε μια πιο σταθερή πορεία προς την πολυπόθητη κανονικότητα.

Επίσης, η βραχυχρόνια μίσθωση πρέπει να ρυθμιστεί και να εξισωθεί φορολογικά, να υιοθετήσει υποχρεωτικά κανόνες λειτουργίας και προδιαγραφές ανάλογες  με αυτές του ξενοδοχειακού κλάδου ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός όπως συμβαίνει σήμερα.

Διαγράφοντας, ως Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων, μία πορεία πολλών ετών που κριτήριο έχει την υπεράσπιση του κλάδου με γνώμονα την ακεραιότητα και τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε και χτίζουμε με τους τοπικούς κύκλους της αγοράς και τις διοικούσες αρχές, και αυτή τη φορά ευελπιστούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των εύλογων και αντικειμενικών προβλημάτων που ο ξενοδοχειακός – τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ