ΠΟΛΙΤΙΚΗ10.02.2023 | 5:49 μμ
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι είχε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι ηγέτες Ελλάδας και Αιγύπτου συνομίλησαν για την πρόοδο του ελληνο-αιγυπτιακού εγχειρήματος GREGY Interconnector, του καλωδίου που θα συνδέει τα ηλεκτρικά συστήματα της Ευρώπης με την Αφρική, και για τη σημασία του για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Συζήτησαν ακόμη για τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία και την ανάγκη άμεσης στήριξης των πληγέντων.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικό Νίκος Δένδιας τόνισε πως «Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν, από τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας, ότι οι κοινωνίες και οι λαοί είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους», σε ομιλία του στη διπλωματική ακαδημία της Παραγουάης. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον τουρκικό και τον συριακό λαό την ώρα της ανάγκης τους», υπογράμμισε.