Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τιμήθηκε η θυσία των 5 ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ18.04.2024 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πέρασαν 80 χρόνια από την ημέρα του απαγχονισμού των 5 τρικαλινών ΕΠΟΝιτών από τους Γερμανούς κατακτητές των Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε και φέτος τη μνήμη και τη θυσία τους με εκδήλωση.

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου ο τόπος της εκτέλεσης στις 18 Απριλίου 1944, η εκδήλωση του Δήμου περιελάμβανε κεντρική ομιλία από την εντεταλμένη σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη. Η ίδια, αφού περιέγραψε σύντομα τα γεγονότα της περιόδου, αναφέρθηκε στη θυσία των τρικαλινών νέων, του 29χρονου Ιωάννη Μπριάζη, του 27χρονου Κωνσταντίνου Στεργιόπουλου, του  24χρονο Στέργιου Γάτσα, του 22χρονου Απόστολου Τσανάκα και του 22χρονου Κώστα Σύρμπα, τονίζοντας ιδιαιτέρως τον αγώνα για την ελευθερία. Συγκινητική η στιγμή της παρέμβασης του Ηλία Στεργιόπουλου, αδελφού του εκ των απαγχονισθέντων Κώστα Στεργιόπουλου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Λάππα, ο κ. Ηλίας Στεργιόπουλος, η οικογένεια Σύρμπα, εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, το Επιμελητήριο Τρικάλων, την Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων και τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων ,ενώ παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Α΄ Υποδιευθυντής τη Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Αθαν. Καππάς, οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Τρικάλης και Καπανιάρης και πολίτες. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης