Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τιμήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ11.04.2023 | 5:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Αυτήν τη μέρα τίμησε και φέτος το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Στην φετινή εκδήλωση κλήθηκε ο κ. Νίκος Μάντζιος, εκπαιδευτικός – λογοτέχνης να αφηγηθεί ένα παραμύθι στους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου. Στη συνέχεια μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων – απαντήσεων συνθέσαν όλοι μαζί μια νέα διασκεδαστική ιστορία με δράση και πολλά επίκαιρα μηνύματα.

Η δράση είχε βασικό στόχο να τονώσει την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα, να στρέψει την προσοχή τους στα βιβλία και να τους ενθαρρύνει να δανείζονται βιβλία από τη Βιβλιοθήκη του σχολείου αλλά και να γίνονται τα ίδια δημιουργικά γράφοντας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αποτέλεσε μια υπενθύμιση της ανάγκης να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα τεράστιο δώρο. Την ικανότητα να σκέφτονται, να κρίνουν, να προβληματίζουν και να προβληματίζονται, να εμπνέουν και να εμπνέονται.

Το Σχολείο ευχαριστεί πολύ τον κ. Μάντζιο ο οποίος ανέδειξε την αξία του μύθου και του βιβλίου, ταξίδεψε τα παιδιά μας, ακόνισε τη φαντασία τους και τους οδήγησε στη δημιουργία δικών τους ιστοριών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης