Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Την απόσυρση του Κλεισθένη ζητά η ΚΕΔΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12.07.2018 | 5:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» και να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος, με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του κράτους και της αυτοδιοίκησης» ζητάει η ΚΕΔΕ, με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η Ένωση αναφέρει ότι ο «Κλεισθένης Ι» δεν επιφέρει καμία μεταρρύθμιση, αντίθετα παραδίδει την αυτοδιοίκηση στη διαπλοκή, καθώς με το νέο εκλογικό σύστημα ο κάθε δήμαρχος, για την όποια απόφαση, υποχρεούται να μπαίνει σε μία διαδικασία διαρκούς συναλλαγής.

Η επιστολή-αίτημα κοινοποιήθηκε μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με πρωτοβουλία του προέδρου της Γιώργου Πατούλη, και τη μετάβαση των συμμετεχόντων στη Βουλή, σε μία ύστατη έκκληση προς τους βουλευτές να μη συνυπογράψουν «την καταδίκη της αυτοδιοίκησης».

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ, ο κ. Πατούλης, απευθυνόμενος στους δημάρχους, στους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων των δήμων και όλους τους αιρετούς, έκανε λόγο για το βάρος ευθύνης που φέρουν απέναντι στην ψήφιση ή μη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. «Έχουμε ιστορική ευθύνη να μην το επιτρέψουμε γιατί θα απορρυθμίσει τους δήμους και θα φέρει χάος στη χώρα» σημείωσε.

Ο κ. Πατούλης τόνισε τόνισε ότι η ΚΕΔΕ επιχείρησε δύο φόρες να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, αλλά δεν κατέστη δυνατόν λόγω «φόρτου εργασίας» και επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο δεν επιλύονται προβλήματα, αντίθετα «προστίθενται και μάλιστα κρίσιμα για τη λειτουργία του θεσμού τής αυτοδιοίκησης, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών».

Όπως πρόσθεσε, το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και περιλαμβάνει άσχετες τροπολογίες. Επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ, μέχρι στιγμής, δεν έχει πει τίποτα περί μη συνταγματικότητας και ευχήθηκε να μη διαπιστωθεί στη συνέχεια, όπως παλαιότερα με το ζήτημα της επαναπρόσληψης των καθαριστριών. Τέλος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «το χειρότερο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης