Πέμπτη 01.10.2020 | Εορτάζουν: Ανανίας, Νίνος, Θηρεσία, Ρωμανός, Ρωμάνα, Ρωμανή

Την επόμενη εβδομάδα οι δημοπρασίες για το τρικαλινό παζάρι

ΤΟΠΙΚΑ20.07.2019 | 1:24 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Ένας και πλέον μήνας μας χωρίζει από την διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης, του πασίγνωστου σ’ όλο το νομό και τη Θεσσαλία, Τρικαλινού παζαριού που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Η πρεμιέρα για το Τρικαλινό παζάρι θα γίνει στις 14 του Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει για μια περίπου εβδομάδα. Εκεί οι μικροπωλητές θα εκθέσουν τα εμπορεύματά τους ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει λούνα παρκ καθώς επίσης και καταστήματα εστίασης.

Φυσικά το χώρο για μια ακόμη χρονιά αναμένεται να επισκεφτεί πλήθος κόσμου που θα καταφθάσει από κάθε γωνιά του νομού, της πόλης και ευρύτερα.

Ο Δήμος Τρικκαίων και οι αρμόδιες Υπηρεσίες προετοιμάζονται στη παρούσα φάση για την διεξαγωγή των δημοπρασιών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει έως και σήμερα, οι δημοπρασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα 25 Ιούλιου για να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το πλάνο του Δήμου μέσα στον Αύγουστο.

Η έναρξη των δημοπρασιών θα γίνει αρχικά με το λούνα παρκ, τον ηλεκτροφωτισμό και την κατασκευή των παραγκών που θα φιλοξενήσουν τους μικροπωλητές. Τιμή εκκίνηση για το λούνα πάρκ ορίστηκαν οι 55.000 ευρώ ενώ για τον ηλεκτροφωτισμό και την τοποθέτηση παραγκών από 8.000 ευρώ η κάθε μία από τις δυο παρεμβάσεις.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι άλλες δημοπρασίες που αφορούν τους χώρους και τη διάθεση τους, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Στόχος του Δήμου είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, ώστε τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του παζαριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα παρατηρείται ενδιαφέρον σχετικά με τις διαδικασίες δημοπρατήσεις και λήψης χώρων στο Τρικαλινό παζάρι, τόσο από Τρικαλινούς, όσο και μικροπωλητές άλλων περιοχών που είτε επισκέπτονται το Δήμο, είτε επικοινωνούν τηλεφωνικά.

Το γεγονός αυτό θεωρείται ιδιαίτερα αισιόδοξο και ενθαρρυντικό για την συμμετοχή των μικροπωλητών στη φετινή διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την πόλη και το νομό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop