Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Την ερχόμενη εβδομάδα η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ14.05.2024 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δυο μόλις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές αναμένεται να διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία των Φοιτητικών Συλλόγων, όπου οι φοιτητές όλων των Τμημάτων των Πανεπιστημίων ασκούν το δικαίωμα της ψήφου προκειμένου να εκλέξουν τα Διοικητικά Συμβούλια των τμημάτων τους.

Ήδη οι φοιτητές κατά την επιστροφή στους στα Τρίκαλα, μετά τις διακοπές του Πάσχα άρχισαν να προετοιμάζονται για την διεξαγωγή των εκλογών.

Αυτή η προετοιμασία αναμένεται να ενταθεί το επόμενο δεκαήμερο πλησιάζοντας προς την εκλογική διαδικασία της 22ας Μαΐου.

Στα Τρίκαλα αναμένεται να στηθούν δυο κάλπες για τις δυο σχολές που λειτουργούν στο νομό και συγκεκριμένα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και του Τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσες παρατάξεις θα διεκδικήσουν την ψήφου των φοιτητών. Δεδομένη χαρακτηρίζεται η κάθοδος των «Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας», η οποία κατέρχεται κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές και ανήκει πολιτικά στο χώρο του ΚΚΕ. Τα τελευταία χρόνια την εμφάνιση τους κάνουν και οι ανεξάρτητες παρατάσεις, χωρίς να έχουμε την συμμετοχή της ΔΑΠ που ανήκει στο χώρο της ΝΔ.

Πλέον φέτος αναμένουμε την εξέλιξη και τη συμμετοχή.

Ωστόσο οι φοιτητές τις ημέρες που απομένουν θα δώσουν βαρύτητα στην συμμετοχή των συμφοιτητών τους στην εκλογική διαδικασία μιας και η αποχή τα τελευταία χρόνια αγγίζει μεγάλα ποσοστά.

Εξάλλου τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλά και αναζητούν λύσεις. Οι φοιτητές υποστηρίζουν πως μέσα από ένα συλλογικό πλαίσιο, με ανάπτυξη κοινών αγώνων θα δοθούν οι ουσιαστικές λύσεις προς το συμφέρον της των φοιτητών και της εκπαίδευσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης