Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των ΓΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ24.06.2018 | 11:12 πμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται πιθανότατα η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών ανά την Ελλάδα, όπως και στα Τρίκαλα, που λειτουργεί το 49ο Βαθμολογικό Κέντρο, βρίσκεται στο τελικό στάδιο με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης να αναμένονται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε τοπικό επίπεδο και στο 49ο Βαθμολογικό Κέντρο που δέχτηκε γραπτά άλλων περιοχών της χώρας και συγκεκριμένα της Μακεδονίας και της Αττικής, βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στη παρούσα φάση διορθώνονται γραπτά της Χημείας και της Βιολογίας, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως και την Δευτέρα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης αναμένεται το κλείδωμα των βαθμολογιών και η αποστολή τους στο υπουργείο Παιδείας ενώ από την Τετάρτη θα δραματοποιηθούν και θα αποσταλούν τα αποκόμματα των γραπτών στα σχολεία προκειμένου να διεξαχθεί η αντιπαραβολή. Το αργότερο έως και την Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Επιτυχημένη πορεία του 49ου Βαθμολογικού Κέντρου

Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται για μια ακόμη χρονιά η πορεία του 49ου Βαθμολογικού Κέντρου Τρικάλων. Ο σωστός συντονισμός μεταξύ του έμπειρου προέδρου κ. Δημήτρη Ντρίζου, με τα μέλη των επιτροπών και τους βαθμολογητές καθώς επίσης και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεις, έφεραν τους επιθυμητούς καρπούς. Να προχωρήσει η διαδικασία με άψογο τρόπο και όλες οι ενέργειες να κινηθούν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έθετε το υπουργείο Παιδείας.

«Για μια ακόμη χρονιά ο συντονισμός όλων των παραγόντων του 49ου Βαθμολογικού Κέντρου, έφεραν τους επιθυμητούς καρπούς. Η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών κύλησε ομαλά ενώ όλες οι διαδικασίες διεξάγονται βάσει των χρονοδιαγραμμάτων. Την ερχόμενη Τετάρτη ολοκληρώνεται στο σύνολο η βαθμολόγηση και αναμένουμε την ανακοίνωση των βαθμολογιών», σημείωσε ο κ. Ντρίζος.

Αναφορικά με τις πρώτες εκτιμήσεις της βαθμολόγησης, τη φετινή χρονιά η βαθμολογία χαρακτηρίζεται υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι στο σύνολο των μαθημάτων κι αυτό οφείλεται στη βατότητα των θεμάτων τα οποία προερχόταν από τη διδακτέα ύλη. Τα τελικά συμπεράσματα ωστόσο αναμένονται με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης