Δευτέρα 10.05.2021 | Εορτάζουν: Σίμων

Την Πέμπτη στην Ολομέλεια η συζήτηση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ14.01.2019 | 4:27 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και πολύ καιρό, και που θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι από εκείνα που ενώ είχε προγραμματιστεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, τελικά οι πολιτικές εξελίξεις, αναβάλλουν τη συζήτησή του.

Ειδικότερα, αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Παραίτηση Κυπριανού

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, το θέμα συζητούνταν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, επισημάνθηκε και η παραίτηση του κ. Παντελή Κυπριανού, ο οποίος τοποθετήθηκε επικεφαλής σε δομή του υπουργείου Παιδείας, και ο οποίος σχεδίασε το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ωστόσο, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται σε κάθε τόνο, ότι η παρουσία του κ. Κυπριανού, παραμένει ενεργή σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο και καθοριστική. Ενώ και στο παρα πέντε ακόμη συντελούνται αλλαγές ώστε να θεσμοθετηθούν οι δεσμεύεις του υπουργείου για την περιοχή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop