Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Την στήριξη της Π.Ε.Τ. ζήτησαν πλημμυροπαθείς του νομού Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ22.03.2024 | 10:52 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Επιτροπές από Φαρκαδόνα και Μεγάλα Καλύβια συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή

Από τις καταστροφικές θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 7 μήνες. Δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζονται και απασχολούν τους πληγέντες κατοίκων του νομού. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πασχίζουν μήνες τώρα να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αν και τα εμπόδια που συναντούν μπροστά τους, χαρακτηρίζονται τεράστια, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας και των τοπικών φορέων.
Το πρωί της Πέμπτης επιτροπές πλημμυροπαθών του νομού πέρασαν τις πύλες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για να συναντηθούν με την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή.
Στόχος, να συνομιλήσουν μαζί της και να καταθέσουν τα αιτήματά τους που αφορούν συνολικά τις κοινότητες που έχουν πληγεί.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι τόσο του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων όσο και της Επιτροπής Πλημμυροπαθών της Φαρκαδόνας.
Οι δεύτεροι βέβαια, κάνουν λόγο για σημαντικά ζητήματα που τους ταλαιπωρούν αφού οι όροι της καθημερινής επιβίωσης είναι «κολλημένοι» σχεδόν στις πρώτες μέρες των πλημμυρών.
Σχολεία που δεν λειτουργούν, επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει ακόμη το σύνολο των αποζημιώσεων, χωράφια που ακόμη δεν έχουν επιστρέψει σε καλλιεργητική διαδικασία, σπίτια κλειστά και γκρεμισμένα.
Κοινό αίτημα με τους κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων, η κάλυψη του κόστους απομάκρυνσης των γκρεμισμένων κτηρίων και σπιτιών.
Σε δηλώσεις προχώρησαν στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Μ. Καλυβίων Δημήτρης Κάβουρας και από πλευράς των πλημμυροπαθών της Φαρκαδόνας η Αθηνά Μπαλάφα και ο Ξάνθος Νάτσινας, περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι συντοπίτες τους. Μεταξύ των άλλων ζήτησαν από την πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης