Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Την Τρίτη η ποδηλατοβόλτα στον νέο ποδηλατόδρομο

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2019 | 5:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελικά η ποδηλατοβόλτα στον νέο ποδηλατόδρομο. Πρόκειται για τη δράση που ετοίμασε ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου με τους αρμόδιους φορείς να εξακριβώσει τυχόν προβλήματα και δυσκολίες στον ποδηλατόδρομο που εγκρίθηκε να κατασκευαστεί. Οι καιρικές συνθήκες ανέβαλαν την πραγματοποίηση της βόλτας την περασμένη Δευτέρα, καθώς είχε τεθεί ως στόχος να εορταστεί και η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Πλέον, στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 ο έλεγχος θα γίνει. Και θα γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου και τις υπηρεσίες που διαθέτουν ποδήλατο, όπως η Δημοτική Αστυνομία και η ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, στόχος είναι να βρεθούν τα σημεία που χρήζουν προσοχής, ώστε ο νέος ποδηλατόδρομος να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ποδηλάτες. Σε γενικές γραμμές, ο ποδηλατόδρομος αυτός θα ενώσει το Μουσείο Τσιτσάνη με το πάρκο Αη Γιώργη, καθώς και γύρω δρόμους. Ετσι, αποσυμφορείται το κέντρο και ενώνονται δύο σημαντικά και εμβληματικά για τα Τρίκαλα σημεία. Τα χρήματα για τον ποδηλατόδρομο, αλλά και για ολοκλήρωση και πρόσθετες παρεμβάσεις στον ποδηλατόδρμο της οδού Κονδύλη, έχουν εξασφαλιστεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και προϋπολογίστηκαν σε 725.000 €. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί, θα συμπεριλάβει τμήμα μόνο του νέου ποδηλατόδρομου, και συγκεκριμένα τις οδούς: Πεζογέφυρα όπισθεν Μουσείο Τσιτσάνη , Εθν. Αντίστασης, Κατσιμήδου, Σπετσών, Σπετσοπούλας, Καρδίτσης, Αρριανού και Καλυψούς. Η αφετηρία και η κατάληξη της βόλτας είναι η πεζογέφυρα πίσω από το Μουσείο Τσιτσάνη  (δίπλα απότ ο 2ο Δημοτικό Σχολείο)

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

1 σχόλιο για “Την Τρίτη η ποδηλατοβόλτα στον νέο ποδηλατόδρομο”

  1. Ο/Η ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ λέει:

    Για εμένα αλλά και για πολλούς άλλους συμπολίτες, αυτή η φοβερή ενόχληση από την άναρχη κίνηση των ποδηλάτων πάσης φύσεως, κατεύθυνσης, αγνόησης όλων των κανόνων κυκλοφορίας και όλα τα λοιπά που δεν υπάρχει ο χώρος ώστε να αναφερθούν όλα εδώ, είναι η χειρότερη κυκλοφοριακή κατάσταση που θα μπορούσε να συμβεί στα Τρίκαλα. Αφού έλλειψα 20 χρόνια από την πόλη όπου γεννήθηκα, ανακάλυψα ότι η ποδηλατοδρόμηση και η κυκλοφορία χιλιάδων ποδηλάτων στο μικρό κέντρο της, είναι μια αυτοκαταστροφική κίνηση που δεν θεραπεύεται όπως έχει εξελιχθεί με ημίμετρα. Πιστεύω ότι όλα έγιναν υπέρ των ποδηλάτων μόνο και μόνο για αυτοδιαφημιστικούς λόγους της δημοτικής αρχής και είναι πρόγραμμα χωρίς ουσιαστική μελέτη από τις επιπτώσεις της εφαρμογής του, καθόσον το κέντρο της πόλης είναι τόσο πολύ μικρό, χωρίς μεγάλους δρόμους, με στάθμευση εκατέρωθεν πάσης φύσεως οχημάτων και έτσι δημιουργείται μια πραγματικά αφόρητη κατάσταση έχοντας παράλληλα τους πολίτες να περνάνε κάθετα στους δρόμους, όπου τους αρέσει και όποτε θέλουν, αγνοώντας σήματα, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα κ.ο.κ., χωρίς φυσικά καν να νοιάζονται εάν έχουν το δικαίωμα ή όχι. Το ίδιο και χειρότερα με τα ποδήλατα! Αυτή η θεότρελλη κίνηση στην πόλη δεν είναι αρεστή όπως είναι έχοντας επιπλέον μια λαϊκή αφορά μόνιμα που δεν προσομοιάζει σε τίποτα με κάτι το ωραίο και οργανωμένο. ΚΠολύ καλύτερα λειτουργούσαν τα φανάρια παλαιότερα και χωρίς τα ποδήλατα να “τρώνε” ζωτικής σημασίας χώρο επάνω στους δρόμους. Δεν συζητάω επιπλέον την απόλυτη ανωμαλία που συνεισφέρουν καθημερινά στην κυκλοφορία και στην κίνηση ακόμα και των πεζών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης