Κυριακή 09.05.2021 | Εορτάζουν: Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

Τις επόμενες ημέρες υπογραφές για αγορά 18 Rafale

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15.12.2020 | 7:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την υπογραφή τις αμέσως επόμενες μέρες της συμφωνίας για την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Ραφάλ που θα αποκτήσουμε το 2021 από τη Γαλλία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά στις προβλέψεις των δαπανών του προϋπολογισμού ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Άμυνα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα λόγο του ότι δεν θα υπεψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις αμυντικές δαπάνες.

Ο κ. Μητσοτάκης σε υψηλούς τόνους έκανε λόγο για «υποκριτικό παρών» όταν είστε «απόντες από το εθνικό μέτωπο» και μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πατριωτισμό με ξένα κόλυβα».

Νωρίτερα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπεραμυνόμενος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και του Προϋπολογισμού 2021.

Αποδομώντας τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί καθοδικής τροχιάς της οικονομίας ήδη πριν την πανδημία, αλλά και ύφεση ήδη από το α’ τρίμηνο του 2020 καταθέτοντας συγκεριμένα στοιχεία και πίνακες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνοντας εγκαίρως αποτελεσματικά μέτρα συγκράτησε την ύφεση με αποτέλεσμα αυτή να είναι μικρότερη από τον μέσο όρο στην Ευρώπη, στήριξε την κατανάλωση και την εργασία.

Κατηγόρησε δε, εκ νέου, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην καταστροφή προκειμένου να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αναλυτικά όλα τα μέτρα που έλαβε και δρομολογεί η κυβέρνηση για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων.

«Εμείς ζώντας μέσα στην οικονομία και την κοινωνία και όχι σε γυάλινους πύργους, έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, λειτουργούμε άμεσα και συντονισμένα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop