Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 με τη Θεατρική Παράστασητου Θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι»

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Χορού στο Μεγαλοχώρι

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2018 | 8:30 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Ένα ξεχωριστό και με μεγάλο ενδιαφέρον φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Πρόκειται για το  1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Χορού. Δέκα σύλλογοι από την Αττική (Σάλεσι του Αυλώνα),  τη Θεσσαλονίκη (Μικρασιάτες του Κίσδερβεν- Καππαδοκία), την Εύβοια (Κουμιώτες και Νέα Λάμψακος), τον Βόλο (Χ.Ο. Βόλου), την Λάρισα (Πόντιοι) , τα Τρίκαλα ( Κρήτες, Σαρακατσαναίοι, Βλάχοι του Ασπροποτάμου) και το Μεγαλοχώρι (Καραγκούνηδες) θα συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου παρουσιάζοντας τους πιο εμβληματικούς χορούς του Ελληνισμού και στις 24 Ιουνίου στο Μουσείο Τσιτσάνη  (Διπλό Οθωμανικό Λουτρό)  θα παρουσιάσουν τα ενδύματα συγκεκριμένων ανθρώπινων ομάδων από τη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή Εποχή μέχρι σήμερα.

 

Αναλυτικά

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Δ.Σ. του  Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 με τη Θεατρική Παράστασητου Θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» υπό την καθοδήγηση της Βάσως Γκουγκαρά, στις 8:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου από τις 8:00 μ.μ οι Σύλλογοι θα φωτογραφηθούν για το καινοτόμο λεύκωμα, που ετοιμάζει ο Σύλλογος με τους ειδικούς συνεργάτες του και στις 8:45 μ.μ. θα ακολουθήσουν οι χοροί και παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Έρευνας «Μουσείο Τσιτσάνη» στην αίθουσα «Διπλό Οθωμανικό Λουτρό», από τις 10:00 π.μ έως στις 12:00 π.μ.  θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις- παρουσιάσεις των Συλλόγων της  φορεσιάς, που αναδεικνύουν στις επίσημες εκδηλώσεις τους.

Τις εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της έλευσής τους στην πόλη των Τρικάλων, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας κος Walter Stechel, ο επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ.  Χρήστος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος της “Hellenic Silverstars” κ.  Γ. Παπαδόπουλος.

Οι Σύλλογοι κατά την παραμονή τους το διήμερο 23-24 Ιουνίου θα περιηγηθούν από εθελοντές επιστημονικούς συνεργάτες μας στην πόλη μας και τα Μετέωρα, ώστε να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων) και του Δήμου Τρικκαίων (Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας) και τη συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Β. Τσιτσάνη» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης