Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου

ΤΟΠΙΚΑ06.04.2024 | 2:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του προγράμματος Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον  το οποίο υλοποιούμε, τα τμήματα Α3 και Α4 του σχολείου μας, συμμετείχαμε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου όπου είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε  μια ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία.

Συνοδευόμενοι από την συντονίστρια του περιβαλλοντικού προγράμματός μας, κα Αθανασία Ζαραμπούκα, την υποδιευθύντρια κα Χριστίνα Τσεκούρα και τον εκπαιδευτικό κο Παναγιώτη Κούρτη, επισκεφθήκαμε το ιδιαίτερα οργανωμένο περιβαλλοντικό κέντρο του όμορου Δήμου. Εκεί, ενημερωθήκαμε για τη γεωγραφία της περιοχής, το υδατικό της δυναμικό, και τη λεκάνη απορροής της Θεσσαλίας. Παράλληλα, αναλύσαμε την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, με ειδική αναφορά στη χώρα μας, καθώς και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που απειλούν τις κοινότητες.

Η ενημέρωση εστίασε σημαντικά στα αίτια των τελευταίων πλημμυρών στη Θεσσαλία, η οποία ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει τις συνέπειές τους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάσαμε τους προβληματισμούς σχετικά με τις γρήγορες περιβαλλοντικές αλλαγές και το πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για αυτές. Συμμετείχαμε δε και σε σχετικό εργαστήριο.

Στην κατεύθυνση αυτή σημαντική αναφορά έγινε και στην ιστορική πλημμύρα των Τρικάλων το 1907, στην οποία χάθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι. Σε συνδυασμό με όσα συντελέστηκαν στην εποχή μας στην ίδια περιοχή, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρουσίασαν τους τρόπους προστασίας απέναντι σε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα αλλά και έργα πρόληψης.

Επίσης  είχαμε την ευκαιρία και της βιωματικής προσέγγισης καθώς επισκεφθήκαμε τα σημεία καταστροφής που επέφερε τόσο η πλημμύρα του Ιανού όσο και του Ντάνιελ στο Μουζάκι.

Με αφορμή αυτήν την εκπαιδευτική επίσκεψη, αναπτύξαμε πολύτιμους προβληματισμούς, ενισχύοντας την οικολογική μας ευαισθητοποίηση και αναγνωρίζοντας την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Γράφουν οι μαθήτριες: Γιαννάκα Άννα-Αργυροπούλου Ευαγγελία & Κουτσιούμπα Μαρία

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης