Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων συλλέγει καπάκια

ΤΟΠΙΚΑ04.06.2018 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1972 από τον ΟΗΕ και είναι μια παγκόσμια εκδήλωση, η μεγαλύτερη γιορτή του περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το σημαντικότερο μήνυμα αυτής της ημέρας είναι να συνειδητοποιήσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τη σημαντικότητα του περιβάλλοντος, αλλά και να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από πράξεις και δράσεις, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντός τους.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, κηδεμόνες και φίλοι συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια για την καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, μειώνοντας έτσι, την υπερβολική παραγωγή πλαστικών,  η οποία απειλεί την ανθρώπινη ζωή.

Παράλληλα τιμούν και σέβονται την Παγκόσμια ΗμέραΑτόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, και προσφέρουν αυτή τους την ομαδική, γεμάτη αγάπη συλλογή καπακιών στο Σύλλογο ΑΜΕΑ του Νομού Τρικάλων «Αρωγή», στις 5 Ιουνίου και ώρα 10:00 στο χώρο του Σχολείου, με σκοπό να βοηθήσουν στην αγορά αναπηρικού αμαξίδιου ενός παιδιού, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις του. Για ένα πιστοποιημένο αμαξίδιο χρειάζονται δύο τόνοι καπάκια.

Στόχος μας είναι όλα τα πλαστικά καπάκια να βρουν το δρόμο και να κυλήσουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύνθημά μας είναι:

Μαζεύω καπάκια

Βοηθάω το συνάνθρωπό μου

Σώζω το περιβάλλον μου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή