Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Το 2ο ΣΔΕ υποδέχεται το «Χαμόγελο του παιδιού»

ΤΟΠΙΚΑ04.06.2019 | 6:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ήταν μεγάλη συγκίνηση και χαρά για το σχολείο μας να υποδεχτούμε την κ. Ελισσάβετ Γεωργίου, ψυχολόγο του παραρτήματος του «Χαμόγελου του παιδιού» στη Λάρισα.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη,28/5/2019 στο χώρο του σχολείου είχε θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Ο εκφοβισμός και η επιθετικότητα αναδύεται ως σημαντικό πρόβλημα και αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο. Η κ. Γεωργίου ξεκίνησε την ομιλία ενημερώνοντας τους μαθητές για το πώς ξεκίνησε η οργάνωση του «Χαμόγελου», ποιος είναι ο ρόλος της και ποιες δράσεις αναλαμβάνει που σχετίζονται με το παιδί.

Εξετάστηκαν τα είδη του σχολικού εκφοβισμού καθώς και οι ρόλοι των παιδιών ως θυτών και θυμάτων. Στο τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου και οι πρακτικές διαχείρισής του σε σχολικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο.

Ευχαριστούμε την κ. Ελισσάβετ Γεωργίου για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση και την περιμένουμε με ανυπομονησία να μας επισκεφτεί ξανά με νέα θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό, πολύτιμα εφόδια για τους κρατούμενους εκπαιδευομένους του σχολείου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης