Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

To 5o Γυμνάσιο διακρίθηκε και κέρδισε το εισιτήριο για το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

ΤΟΠΙΚΑ19.06.2018 | 5:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Σχολείο συμμετείχε την Παρασκευή 15 Ιουνίου στον 2ο  Μαραθωνίο Καινοτομίας «City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2» που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  και πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Μύλου Ματσόπουλου.

To City Challenge Crowdhackathon Smartcity είναι ένας Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο αναπτύσσονται  πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στα Τρίκαλα, μαθητές/τριες  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, φοιτητές και ιδιώτες παρουσίασαν τις ρομποτικές και τεχνολογικές τους ιδέες που ήταν προσανατολισμένες στην επίλυση προβλημάτων της πόλης, στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το project του 5ου Γυμνασίου βασίστηκε στον άξονα βελτίωση ποιότητας ζωής και προαγωγή δημόσιας υγείας.  Οι μαθητές/τριες  με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν έναν  «φωτεινό σηματοδότη» και έναν «ανιχνευτή καπνού» αξιοποιώντας τα arduino και τα ρομποτάκια που χάρισε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου στο σχολείο. Οι μαθητές με την εφαρμογή του φωτεινού σηματοδότη στοχεύουν στον περιορισμό  πρόκλησης  ατυχημάτων.  Η άλλη εφαρμογή που αναπτύχθηκε συνδέεται με την συμμετοχή του σχολείου στην αντικαπνιστική εκστρατεία του Δήμου Τρικκαίων. Έτσι οι μαθητές δημιούργησαν σύστημα ανίχνευσης καπνού  και ενημέρωσης  για το συμβάν.

Το project του 5ου Γυμνασίου διακρίθηκε και έτσι θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Κεντρική εκδήλωση της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί   στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 30 Ιουνίου. Το σχολείο συγχαίρει τους μαθητές/τριες  Γούλα Αθανασία, Κεφάλα Γεώργιο,  Ντιντή Χαρίλαο,  Τσιουμάνη Δέσποινα και Χύτα Λαμπρινή  καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Ζαφείρη, κ. Βακουφτσή και κ. Παρδάλη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης