Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Το 5ο Γυμνάσιο δυναμικά στο 9ο Ψηφιακό Φεστιβάλ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.04.2019 | 6:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Δημιουργιών που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου παρουσίασαν πρωτοποριακές  δημιουργίες  με τίτλο, «Το Arduino παίζει με τα χρώματα και μας κατευθύνει τη νύχτα». Οι μαθητές/τριες  με την  καθοδήγηση της  κ. Βακουφτσή πειραματίστηκαν στον προγραμματισμό και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνολογία αξιοποιώντας το Arduino. Οι μαθητές που παρουσίασαν τις εργασίες ήταν οι: Αβράμη Βασιλική, Ακρίβου Μαριάννα, Βασιλικός Βασίλης, Γκιτέρσου Αντριάνα, Κόκκαλη Στέλα και Λόζιου Δάφνη.

Η Β΄τάξη  τάξη αξιοποιώντας  δωρεάν εκδόσεις σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων  αξιοποίησε το speechnotes, μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει τους χρήστες να μετατρέπουν το λόγο σε κείμενο. Ο τίτλος της εργασίας ήταν «Από το στόμα στον υπολογιστή» και την  παρουσίασαν οι: Γιάννης Αποστολίδης και Γιάννης Φουντούνας ενώ υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Βακουφτσή και  κ. η Παπαποστόλου.

Οι  εφαρμογές αναπτύχθηκαν  στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής σε συνεργασία με καθηγητές και άλλων ειδικοτήτων. Το σχολείο συγχαίρει μαθητές – μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που με την καθοδήγησή τους εμπνέουν τους μαθητές/τριες και δημιουργούν καινοτόμα έργα.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του Σχολείου μας:

https://5gymtrik.wordpress.com/

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης